km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A temetőben emlékezők is könnyen áldozattá válhatnak

A temetőben emlékezők is könnyen áldozattá válhatnak

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan kelnek útra és emlékeznek elhunyt szeretteikre. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy ez az időszak veszélyeket is rejthet magában. A vagyonbiztonság kérdése is kiemelten kezelendő ezen időszakban, mivel olyan rossz szándékú emberek is megjelenhetnek a temetők környékén, akik a helyzetet kihasználva jogsértéseket követnek el, olvasható a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Arra kérnek mindenkit, fogadják meg tanácsaikat, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés:

 

  • Fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására, akár gépjárművel, kerékpárral, vagy gyalogosan közlekednek!
  • Gépkocsijukkal – lehetőség szerint – kivilágított, jól látható helyen parkoljanak!
  • Győződjenek meg arról, hogy autójukat, motorkerékpárjukat, kerékpárjukat lezárták!
  • Amíg felkeresik szeretteik sírját, még rövid időre se hagyják a személyes irataikat, a bankkártyájukat, a lakáskulcsukat, vagy a gépjármű okmányait az autóban! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben! Az autó nem biztonságos tárolóeszköz.
  • Felhívják az autóbuszon utazók figyelmét a kellő óvatosságra, hiszen a zsebtolvajok a zsúfoltságot kihasználva könnyen eltulajdoníthatják kézitáskájukat, értékeiket!
  • Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!
  • Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belsejében helyezzék el!
  • Kezüket mindig tartsák a becsatolt táskájukon, hogy észrevétlenül senki ne nyúlhasson hozzá!
  • Amíg a sírt rendezik, illetve a kúthoz, vagy a szeméttárolóhoz mennek, soha ne tegyék le táskájukat,  pénztárcájukat a sírra!
  • A koszorúkat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni! Amennyiben azokat nem lehet egy mozdulattal leemelni, a tolvajok inkább odébb állnak.


Amennyiben bármilyen jogsértést észlelnek, kérnek mindenkit, forduljanak a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.