km/óra
  2024.05.29., szerda  •  Magdolna napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A rezsicsökkentés vitte el a show-t a kormányinfón

A rezsicsökkentés vitte el a show-t a kormányinfón

Az Európai Bizottságot hibáztatja a kormány a magas gázárak miatt.

 

Az áram és a földgáz világpiaci ára nagyon elszállt az elmúlt időszakban, ennek a legfőbb oka, hogy az Európai Bizottság nem segítette az uniót abban, hogy megőrizhesse a versenyképességét, és átgondolatlan energiapolitikát folytat – mondta a kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette, a magyar kormány nem tudja támogatni azt az uniós törekvést, miszerint a magyar emberek lakásait és autóit adóztassák meg, ahelyett, hogy érvényesítené az EU a szennyező fizet elvet, vagyis a nagyvállalatokat adóztatná meg.

 

A miniszter elmondása szerint a V4-ek ebben a kérdésben semmi olyan lépést nem fognak elfogadni, amely a lakosság adóztatására irányul. Ha Magyarország az áram és a földgáz piaci árait vezetné be, akkor egy átlagos magyar család évente 386 ezer forinttal fizetne többet a rezsiért, mint most, havi szinten pedig körülbelül 32 ezer forint többletet jelentene.

 

Gulyás Gergely elmondása szerint Magyarországnak javaslatai is vannak Brüsszel számára, ugyanis a migrációs nyomás rendkívüli mértékben megnőtt. Tavaly ebben az időszakban 27,8 ezren próbálták meg engedély nélkül átlépni a határt, az idén pedig már 91,5 ezer ember kísérelt meg illegálisan belépni az országba. A miniszter szerint Brüsszelnek segítenie kell az unió határainak védelmét, eddig Magyarország 588 milliárdot költött határvédelemre, amelyhez csupán 7 milliárd forintos uniós segítséget kapott. A tranzitzónák visszaállítására is szükség lenne, hogy a menekültstátuszról az unió területén kívül lehessen dönteni, mert a későbbi kitoloncolás már sokkal bonyolultabb – tette hozzá a miniszter.

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon
A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.