km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A pedagógusok sorsa a saját kezükben van

A pedagógusok sorsa a saját kezükben van

Dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő posztolt a témával kapcsolatban.

Mint fogalmazott: "Szombathelyiként, önkormányzati képviselőként az az érdekem, hogy nyugalom legyen szeretett városunkban, azonban pedagógus család sarjaként, volt oktatásért felelős alpolgármesterként nem hallgathatok tovább.

A hatalomnak már jó ideje nem fontos az oktatás ügye. Ez pedig azt jelenti, hogy valójában mégsem annyira fontosak a gyermekeink, a jövő generációjának sorsa. Beszélhetnék az ostoba központosításról, a pedagógushiányról, arról, hogy már arra sincsen pénz, hogy ki legyenek festve az osztálytermek, hogy beázik számos szombathelyi iskolaépület, hogy elavult számítógépeket használnak, és hogy az egyféle tankkönyvvel korlátozták az oktatás szabadságát.

A legnagyobb gond azonban, hogy nem fizetjük meg a pedagógusokat. Azokat, akik arra tették fel az életüket, hogy a gyermekeinket tanítsák. Azoknak az embereknek kilátástalan az élete, akikre nap mint nap rábízzuk legdrágább kincseinket.

Egy kezdő pedagógus nettó 210.000 forintot visz haza havonta, aki pedig egy évvel áll a nyugdíj előtt nettó 270.000 forintot.

Egy jó ismerősöm most kezdett Szombathelyen raktárosként, nettó 250.000 forint a fizetése. Egy barátom lánya most helyezkedett el titkárnőként havi nettó 280.000 forintért.
Ausztriában közeli rokonom heti 30 órát dolgozik egy gyorsétteremben, nettó 1000 euró (ami most jelenleg 429.000 forint) fizetést kap - ráadásul 14-szer egy évben -, egy régi barátom pedig közepes nyelvtudással szintén heti 30 órát dolgozik egy boltban, havi nettó 1.200 euró (ami most jelenleg 515.000 forint) a bére - szintén 14-szer egy évben -, vasárnap nem kell dolgoznia.

A fizetés nemcsak a munka ellenértéke, hanem az ember és munkájának elismerése, megbecsülésének kifejezése. A pedagógusaink nem véletlenül nem érzik magukat megbecsülve már jó ideje.

A sorsuk azonban a saját kezükben van.

Szüntessék be a munkavégzésüket, amíg a kormány nem rendezi a bérüket. Nincsen más megoldás.

Ha a szombathelyi pedagógusok többsége úgy dönt, hogy addig nem tanítanak, míg nem kapják meg a szükséges béremelést, és ez országosan elterjed, akkor a kormányzat kénytelen lesz meghátrálni.
Nem a kormánnyal szemben kell összefogni, és teljesen mindegy, mely pártok irányítják jelenleg országunkat.

Szombathelyi pedagógusok! Fogjatok össze magatokért és a közös jövőnkért!
Első lépésként Nektek kell a tantestületeken belül ebben többségi álláspontot kialakítanotok. Nyilván nem lesz egyszerű, mert tantestület egy része - legalább a fele - a kormánypártokkal szimpatizál.

Azonban, ha meg tudjátok győzni egymást az összefogás fontosságáról, akkor a társadalom többségét is magatok mellé tudjátok állítani.
A szombathelyi tankerület pedig nem fog merni fellépni Veletek szemben, a többségetekkel szemben pedig nem is fog tudni.

A szülőknek talán nehezebb lesz pár nap, vagy hét. A gyermekek viszont lehet, hogy többet tanulnak ezen idő alatt demokráciából, a való életből, mint eddig bármikor.
Ha ez az ára, hogy legyen, aki jövőre is tanítsa őket, akkor a többség támogatni fog benneteket.

Fizessük meg a tanárainkat!

Ti pedig fogjatok össze!"

(Fotó: tanitanek.hu)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.