km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
A kiesés ellen küzd a Siófok

A kiesés ellen küzd a Siófok

Dragan Vukmir érkezésével jól indult a 2023-as év a Siófoknak, ám a múlt heti vereség után csak egy hely választja el őket az osztályozós pozícióktól. Mit kell tudni a Hali vasárnapi ellenfeléről?

Az új vezetőedző nem forgatta fel a keretet: a Haladással még az NB I-ben debütáló Nyári Patrik visszatért Paksra, míg Krausz Raul-Zoran Pécsre igazolt. A paksiakkal lévő jó kapcsolatuk eredményeképpen az Illés Akadémia-nevelés Volter Patrik hozzájuk került, valamint kölcsön vették a Honvédtól Horváth Milánt.

A 2023-as évet a Csákvár 2–0-s legyőzésével kezdték (gólszerzőik: Balogh Bence, Major Gergő), majd Balmazújvárosban 1–1-re végeztek a Nyíregyházával (Farkas Balázs), míg otthon kikaptak a Győrtől (0–1). Ez azt jelenti, hogy a legutóbbi nyolc találkozójukból mindössze egyet nyertek meg: lecsúsztak a 15. helyre. A Balaton-partiaknak 27 pontjuk van, ez csak eggyel több, mint a már osztályozós helyen álló Szentlőrincé.

Mindössze 23 gólt rúgtak, ami a mezőnyben a második legkevesebb. 5 góllal Horváth Péter a legjobb siófoki, míg Balogh Bence és a szombathelyi nevelésű Szakály Attila 3 góllal követi őt.

Idegenben 11 mérkőzésen csak 8 pontot szereztek (náluk kevesebbet csak a Dorog gyűjtött be): Kazincbarcikán (3–2) és Dorogon (2–1) győztek, míg egy pontot hoztak el az MTK-tól (1–1) és a már említett Nyíregyháza elleni találkozón (1–1).

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
legfrissebbek
Véget érnek a hűvös napok, visszatér a kora nyárias idő
Napról napra melegszik a levegő: szombaton hajnalban 2 és 8, délután 18 és 23, vasárnap hajnalban 5 és 11, délután 22 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet. A jövő hét elején kitarthat a napsütéses, kora nyári idő, írja a metnet Facebook-oldala.
Afrika vonzásában - érdekes előadások a múzeumban
Feiszt György nyugalmazott főlevéltáros és Kubassek János, az Érdi Földrajzi Múzeum nyugalmazott igazgatója tartott előadást a közelmúltban a Savaria Múzeum és az MTA Vas Vármegyei Tudományos Testületének közös rendezvényén, írja a múzeum Facebook-oldala.
Képzeletbeli utazás Izlandon
Sokan voltak kíváncsiak arra az utazásra, melyről Pék Tibor mesélt a Jászai Utcai Közösségi Térben, számolt be róla az intézmény hivatalos Facebook-oldala.
SZKKA: Május 4-én ünnepelhet feljutást a csapat
Szezonbeli 25. győzelmével továbbra is magabiztosan vezeti a női NB/I B-s kézibajnokságot az SZKKA. Vida Gergő együttese legkorábban a jövő szombaton ünnepelhet feljutást.
Április 23. a „Könyv Világnapja” - Feltöltötték a Lapozót
Ebből az alkalomból a Libri-Bookline és Szombathely MJV együttműködése jóvoltából új könyvekkel töltötte fel a Városháza előtti téren álló Lapozót Horváth Soma alpolgármester és Prieger Szabolcs kulturális és városi nagyrendezvény koordinátor, írja a város hivatalos Facebook.oldala.