km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
A jövő városa: digitális rajzverseny szombathelyi középiskolásoknak

A jövő városa: digitális rajzverseny szombathelyi középiskolásoknak

A Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának konzorciuma a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01683 azonosító számú és a „Haladjunk együtt a digitalizáció borostyánkő útján” elnevezésű projekt során digitális rajzversenyt hirdet a szombathelyi középiskolás diákok között.

 

A verseny célja, hogy megszólítsa azokat a fiatalokat, akik nyitottak a digitalizáció és a saját környezetük iránt, és vannak elképzeléseik, hogy hogyan használnák fel a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket a város fejlesztésében, valós problémák megoldására.


A jelentkező 2-3 fős jelentkező csapatoknak egy digitális képet kell megrajzolniuk „A jövő Szombathelye” címmel. Az elkészítendő pályázati anyag célja, hogy bemutassa, hogyan képzeli el a jövő nemzedéke a lakóhelyét, mint „okos város”-t. Az elkészítendő digitális kép kiemelt fókusza a város fejlesztésére irányuló javaslatok. A döntőbe jutó diákok (az első négy helyezett csapat) értékes nyereményekkel gazdagodnak.  


A versenyről további információk elérhetők itt


A pályázati anyag benyújtásának határideje: 2021. június 11.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.