km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A horgászok létesítményeit is elragadta az ár Vasban

A horgászok létesítményeit is elragadta az ár Vasban

Évtizedek óta nem tapasztalt méretű árhullám érte el a Pinka-völgyét. Szeretett "otthonunk", falunk víz alatt..., olvasható a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének közleményében.

 

Mint azt a honlapukon is írják, a mai napon ügyfélszolgálati irodájuk nem tud kinyitni, Vaskeresztes megközelíthetősége is korlátozottan lehetséges. A jegyváltás átmenetileg szünetel. Azt kérik, hogy központi számaik helyett, kollégáikat keressék a mobiltelefonjaikon, vagy e-mailben. Az elérhetőségek itt találhatók meg. 


Hozzátették, szövetségi központjuk jelenleg még nem érintett az árvíz által jelentős mértékben, de a 2024. június 12-én szerdára tervezett Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő döntőjét elhalasztják a Vaskeresztesi Alpesi-tó vízállásának rendeződése utánra. A csapatokat értesíteni fogják az új időpontról.


A Pinka-holtágon található jóléti létesítményeiket elragadta az ár, így az áradás levonulása után látják a pontos károkat, de az már most kijelenthető, hogy jelentős káruk keletkezett többekhez hasonlóan és azon fognak dolgozni, hogy helyreállítsák a kedvelt horgászhelyszínüket, fogalmaztak. 


- Szövetségünk és az Alpesi Fogadó lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni Vaskeresztesen, ezért kérjük a horgásztársak türelmét a héten az esetleges ügyviteli, hétvégi versenyek szervezésével kapcsolatos esetleges fennakadások miatt. Köszönjük ezúton is minden önkéntesnek, szakembernek, akik eddig és most is azon dolgoznak, hogy a Pinka-völgye épített értékei megmaradjanak – írták. 

 

Fotó: vasivizeken.hu

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.