km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
A hétvégén már roham várható a temetőkben

A hétvégén már roham várható a temetőkben

A hosszú hétvégén már roham várható a temetőkben. A mindenszenteket megelőző napokban tízezrek kelnek útra, hogy rendbe tegyék szeretteik sírjait, és elhelyezzék az emlékezés virágait. A leglátogatottabb Jáki úti temetőben ezen a héten még korlátozás nélkül behajthatnak azok, akiknek erre engedélyük van.

 


Már most érezhető a Jáki úti temetőben a forgalomnövekedés. A megye legnagyobb sírkertjében több mint 30 ezer sír van, a hozzátartozók igyekeznek időben rendbe tenni szeretteik nyughelyét. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a legtöbben Mindenszentek napján érkeznek, de a látogatók 70 százaléka az azt megelőző hosszú hétvégére várható.


Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. igazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, most a behajtási rend a 23-i hétvégén nagyon jól alakul a temetőlátogatók részére. A behajtási engedéllyel rendelkezők 23-án, pénteken-szombaton-vasárnap egész nap be tudnak hajtani az engedéllyel. Mindenszentek ünnepén az utak egyirányúsítását el fogják végezni.


Az utcai árusok és a kertészetek is felkészültek az emlékezés ünnepére. Az ilyenkor közkedvelt krizantém többféle fajtája különböző méretekben díszítheti a sírokat. A koszorúk elkészítésénél pedig szempont az is, hogy a díszítés ne menjen tönkre idő előtt.


A Vas Megyei Temetkezési Kft. a kőszegi és a csepregi temető mellett Szombathely 7 működő és 5 már lezárt sírkertjét tartja fenn. A legtöbb látogató a Jáki útra érkezik ilyenkor. Az igazgató a járványügyi előírások betartását kéri. Hangsúlyozta, a távolságot feltétlenül tartsuk be. Igaz, hogy szabad téren vagyunk, de használjunk maszkot és vigyázzunk egymásra.


A várható tömegben érdemes figyelni az értékekre, azokat ne hagyjuk felügyelet nélkül. A közlekedést rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök segítik majd.

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.