km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A hétvégén már roham várható a temetőkben

A hétvégén már roham várható a temetőkben

A hosszú hétvégén már roham várható a temetőkben. A mindenszenteket megelőző napokban tízezrek kelnek útra, hogy rendbe tegyék szeretteik sírjait, és elhelyezzék az emlékezés virágait. A leglátogatottabb Jáki úti temetőben ezen a héten még korlátozás nélkül behajthatnak azok, akiknek erre engedélyük van.

 


Már most érezhető a Jáki úti temetőben a forgalomnövekedés. A megye legnagyobb sírkertjében több mint 30 ezer sír van, a hozzátartozók igyekeznek időben rendbe tenni szeretteik nyughelyét. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a legtöbben Mindenszentek napján érkeznek, de a látogatók 70 százaléka az azt megelőző hosszú hétvégére várható.


Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. igazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, most a behajtási rend a 23-i hétvégén nagyon jól alakul a temetőlátogatók részére. A behajtási engedéllyel rendelkezők 23-án, pénteken-szombaton-vasárnap egész nap be tudnak hajtani az engedéllyel. Mindenszentek ünnepén az utak egyirányúsítását el fogják végezni.


Az utcai árusok és a kertészetek is felkészültek az emlékezés ünnepére. Az ilyenkor közkedvelt krizantém többféle fajtája különböző méretekben díszítheti a sírokat. A koszorúk elkészítésénél pedig szempont az is, hogy a díszítés ne menjen tönkre idő előtt.


A Vas Megyei Temetkezési Kft. a kőszegi és a csepregi temető mellett Szombathely 7 működő és 5 már lezárt sírkertjét tartja fenn. A legtöbb látogató a Jáki útra érkezik ilyenkor. Az igazgató a járványügyi előírások betartását kéri. Hangsúlyozta, a távolságot feltétlenül tartsuk be. Igaz, hogy szabad téren vagyunk, de használjunk maszkot és vigyázzunk egymásra.


A várható tömegben érdemes figyelni az értékekre, azokat ne hagyjuk felügyelet nélkül. A közlekedést rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök segítik majd.

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.