km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
A gólyaudvarban erősödhet az út széléről mentett egerészölyv

A gólyaudvarban erősödhet az út széléről mentett egerészölyv

Január végén a Szombathelyi Erdészeti Zrt. egyik munkatársa talált rá a sérült ragadozómadárra, azonnal a kőszegi Madárvédelmi Mentőközpontba vitte.

A gyors segítségnek és a szakszerű ellátásnak köszönhetően sem térhet vissza a természetbe a valószínűleg autóval ütközött egerészölyv, ugyanis szárnya maradandóan sérült. 

Gondozója, Ottó Erzsébet elmondta: A napokban kikerült a röpdéből a végleges helyére, a Chernel-kerti Madárvédelmi Mentőközpont gólyaudvarába.

Áthelyezését kissé meglepődve fogadta, de gyorsan megszokta új környezetét, és jól kijön az itt élő, szintén maradandóan sérült társaival - olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-bejegyzésében.

Fotó: Szombathelyi Erdészeti Zrt./Facebook
 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.