km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
A büntetés-végrehajtás is segítette az árvízi védekezést Körmendnél

A büntetés-végrehajtás is segítette az árvízi védekezést Körmendnél

A Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság kérésére a büntetés-végrehajtási szervezet is segített a védekezésben. Negyven büntetés-végrehajtási dolgozó homokzsákokkal erősítette a gátat, írja közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya.

Mint írják, a szombathelyi börtönből hétfőn reggel fél nyolc után negyven bv-s dolgozóval gördült ki az intézet autóbusza: az I. Agglomerációhoz tartozó bv. intézetek munkatársai indultak a gátra, hogy segítsenek az árvízi védekezésben. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet állományából érkeztek kollégák Körmendre.

Az I. Agglomeráció állományának tagjai az ún. Büdös-ároknál kialakított deponálónál kezdték a munkát: homokzsákokat töltöttek, majd pakoltak teherautókra. Közben az intézet autóbusza újabb segítőket vitt Szombathelyről: a bv. szervezet a vármegyei kormányhivatal árvízi védekezésre jelentkezett munkatársainak szállításával is segítette a helyszínen zajló munkálatokat.


(Fotó: Kommunikációs Főosztály, Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság)

Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak