km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A Bölcsőde Expón engedtek bepillantást a szombathelyi intézmények mindennapjaiba

A Bölcsőde Expón engedtek bepillantást a szombathelyi intézmények mindennapjaiba

Második alkalommal rendezett Bölcsőde Expót a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény szombaton. Az összes tagintézmény szakmai munkájával megismerkedhettek a látogatók.

 

Körülbelül ötszáz érdeklődő kereste fel a Bölcsőde Expót a Kámoni Arborétumban. A 3 év alatti gyermekeket nevelő családok közelebbről megismerhették a szombathelyi bölcsődéket, az ott dolgozó kisgyermeknevelőket, szakembereket.


Sebestyén Bianka, a Szombathelyi EBI intézményvezetője elmondta, hogy itt van idő a saját ellátott gyerekeik nélkül, csak a családokkal foglalkozni, azokat a tartalmakat, játéktevékenységeket, egyéb tevékenységeket bemutatni, kipróbálni a felnőttekkel is, amit a bölcsődékben végeznek a mindennapok során, illetve szolgáltatásaik vagy a családi programok folyamán.


Szombathelyen 8 bölcsőde és két mini bölcsőde működik egyesített formában, összevontan. Szuhai Viktor tanácsnok köszöntő beszédében elmondta: az ellátórendszer tovább bővül, a szentkirályi városrészen új, 40 férőhelyet biztosító intézmény épül, amit a tervek szerint év végén adnak át. Az expó standjainál szakmai programok és játékok várták az érdeklődőket.


Koczor Blanka, a Szombathelyi EBI gyógypedagógusa hozzátette, a játék és a tanulás nem választható el egymástól. Gyakorlatilag ez egyenlő, tehát játszva ismerik meg a gyerekek a világot és a játék által fejlődnek, tanulnak, fejlődik a személyiségük. Nagyon fontos szerepe van a játéknak például a feszültség levezetésében, vagy pedig a traumák, élmények feldolgozásában.


A játékok mellett olyan kérdésekről is tájékozódhattak a szülők, hogy mikor érdemes először fogorvoshoz vinni a kisgyermeket, hogy néz ki a megfelelő napirend, vagy melyek a legfontosabb szempontok a szobatisztaság tekintetében.


Hegedüsné Bem Andrea, a Szombathelyi EBI szaktanácsadó elmondta még, hogy amellett, hogy szakszerű tanácsot tudnak adni a szülőknek, meghallgatják a problémáikat, és egy kicsit talán így megnyugtatják őket, hogy igazából a legtöbb gyerek leszokik a pelenkáról, hogy ha egészséges, tehát előbb vagy utóbb mindenki szobatiszta lesz és ágytiszta lesz.


A szombathelyi bölcsődékben saját főzőkonyhák működnek. Bemutatták azokat az okostányérokat, amelyeken külön adagolják a megfelelő fehérje- szénhidrát- és rost mennyiséget. Az EBI tagbölcsődéire jellemző, hogy nemcsak a gyerekekkel, hanem a családokkal is szívesen foglalkoznak. A szülők évente két alkalommal is nyílt napon ismerhetik meg közelebbről az intézményeket.

 

Forrás: SZTV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Irokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.