km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
8,5 milliárd forintot fordít Szombathely utakra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra, parkokra és parkolókra

8,5 milliárd forintot fordít Szombathely utakra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra, parkokra és parkolókra

Ezt ma délután, a város hivatalos Facebook-oldalán videóüzenetben jelentette be dr. Nemény András (Éljen Szombathely!), Szombathely polgármestere.

A városvezető így foglmazott: "Tisztelt Szombathelyiek! Mint azt minden nap tapasztalhatják, javában zajlik a város történetének legnagyobb útfelújítási programja. Most egy újabb jó hírről tudok beszámolni önöknek, mert most már egészen biztos, hogy az európai uniós TOP Plusz forrásból 8,5 milliárd forintot fogunk a következő években utakra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra, parkokra és parkolókra fordítani, merthogy hosszas szakmai előkészítő munka után az Államkincstár jóváhagyta a vonatkozó szakmai dokumentumokat. Én tudom, hogy nagyon sok rossz út van Szombathelyen, és a kátyúzás mindig csak egy tüneti megoldás. Én magam is az útfelújításokban hiszek, erről fognak szólni a következő évek. Nem a látványberuházásokról, hanem Szombathely úthálózatának teljes megújításáról. Számíthatnak ránk! Éljen Szombathely!"

 

 

(Fotó: Nagy Jácint)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.