km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
2024-ben kevesebb képviselő kap helyet a szombathelyi közgyűlésben

2024-ben kevesebb képviselő kap helyet a szombathelyi közgyűlésben

A 2024. június 9-i önkormányzati választás után hárommal kevesebb képviselője lesz Szombathelynek, derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) által közzétett dokumentumból.

 

A törvény értelmében az NVI a választás előtti évben felülvizsgálja a települések lakosságszámait, és ehhez igazítják az önkormányzati választásokat. A belügyminisztérium szeptember 1-jén közölte az aktuális adatokat, és ezek alapján Szombathelyen kevesebb képviselő lesz. Szeptember 1-jén ugyanis 73 ezer 873-an rendelkeztek érvényes lakcímmel a vasi megyeszékhelyen.


A Helyi Választási Iroda vezetője, dr. Károlyi Ákos október 16-án kelt határozatából kiderül, hogy 12 egyéni választókerületi és 5 kompenzációs listás képviselőt választanak június 9-én a szombathelyiek. Hárommal kevesebbet, mint 2019-ben, ugyanis a jelenlegi közgyűlésben 14 egyéni választókerületi és 6 kompenzációs listáról bekerült képviselő foglal helyet.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.