km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
2023-ban is díjazták a legszebb parkerdei kiskerteket

2023-ban is díjazták a legszebb parkerdei kiskerteket

Idén is díjazták a legszebb kerteket. A Parkerdei Kertbarát Egyesület vezetői modern és hagyományos kertművelés kategóriában oszottak elismeréseket, és a legrendezettebb utcát is kiválasztották.

 

Az eső miatt ezúttal elmaradt a kertlátogatás, a parkerdei büfé teraszára invitálták a legszebb kertek tulajdonosát szombaton délelőtt. A díjátadó résztvevőit Horváth Zoltán, a Parkerdei Kertbarát Egyesület elnöke köszöntötte, majd Horváth Soma - aki maga is ajándékcsomaggal kedveskedett a győzteseknek - szólt néhány szót. Elmondta, dicséretes a szervezet aktivitása, minden évben pályáznak, és támogatást nyernek a Kulturális és Civil Alapból. Az alpolgármester közölte a jó hírt: az utasok igényeinek megfelelően október 16-tól változik a helyi buszjáratok menetrendje, a Parkerdőbe hétköznapokon az eddigi öt helyett tíz, hétvégente pedig hét járatpár közlekedik majd. Horváth Soma azt is elmondta, hogy a városban zajló útfelújítások során keletkező mart aszfalttal több ütemben rendbe hozzák a parkerdei utakat. 


A köszöntőket követően átadták a leszebb kertekért járó díjakat, ami már évek óta szokás. Hagyományos művelésű kategóriában versenyeztek azok a kiskertesek, akik klasszikus veteményest, gyümölcsöst gondoznak. Az első díjat Gábos Tibor érdemelte ki, a második helyezett Kondor József, a harmadik Németh Tamás lett.


Manapság egyre többen - jellemzően a fiatalabb, kisgyermekes kerttulajdonosok - választják a modern kertművelést, dísznövényekkel, kavicsozott ösvényekkel, kerti tóval, szökőkúttal, gyermekjátékokkal, kényelmi elemekkel felszerelve. Ezeket a kerteket külön kategóriában díjazták. Nagy Róbert Zsigmondné első, Dolgos Árpád második, Nagy Ákos harmadik helyezést ért el. A Hajnalka utcát választották idén a legrendezettebnek, az erről tanúskodó táblát kifüggesztik az utca elejére.


A Parkerdei Kertbarát Egyesület 1994-ben alakult 310 fővel. Ma már 582 kiskert tartozik hozzá, és 443 tagot számlál a szervezet.
 


A díjazottak: 
Modern kert kategória:

1. Gábos Tibor és dr. Gábos Irén Izabella (412-es kert)
2. Kondor József és Kondor Józsefné (Rezeda utca, 415-ös kert)
3. Németh Tamás (Rózsafa utca, 509-es kert)
4. Böndicz Tibor (Rózsafa utca, 500-as kert)
5. Tóth Péter (Nagyfa utca, 47-48-as kert)
6. Varga Tiborné (Nefelejcs utca, 166-os kert)

 

Hagyományos kertek:
1. Nagy Róbert Zsigmondné (Szegfű utca, 111-112-es kert)
2. Dolgos Ádám (Bükkfa utca, 391-es kert)
3. Nagy Ákos (Százszorszép utca, 246-os kert)
4. Farkas Mária és Farkas Ildikó (Nefelejcs utca, 175-ös kert)
5. Hajmási Péter (Százszorszép utca, 212-es kert)
6. Szendrey Veronika (Nefelejcs utca, 171-172-es kert)

 

Fotó: Csonka András


 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.