km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
10 év kényszerszünet után újra megnyílik a nardai óvoda

10 év kényszerszünet után újra megnyílik a nardai óvoda

Újra van óvodája Nardának. Több mint 10 év kényszerszünet után nyithat meg az intézmény az ősztől.

 

Dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a hétvégén az új nardai óvodát, olvasható a püspök Facebook-oldalán. 2007-ben, a gyermeklétszám folyamatos csökkenése miatt zárták be az intézményt. Ősztől a Boldog Brenner János Óvoda részeként működik majd. 12 gyermeket írattak be a szülők az új nevelési évre. Az óvoda kiemelt feladatai közé tartozik a katolikus hit átadása mellett a horvát nyelvű nevelés. Pályázati források, illetve széleskörű összefogás eredményeként mintegy 100 millió forintból újították meg illetve bővítették az óvodaépületét.

 

Fotó: Dr. Székely János megyéspüspök Facebook-oldala

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.