km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Gálán adják át hétvégén a Prima Primissima díjakat

Gálán adják át hétvégén a Prima Primissima díjakat

Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Vas megyei Prima-gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Vas megyei szervezete. A Prima győzteseket a díjátadó gálán hirdetik ki november 25-én, szombaton a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

 

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó alapította 2003-ban a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával abból a célból, hogy évente megjutalmazzák azokat, akik a tudományos élet, a népművelés, az oktatás, a média, a művészetek és a sport területén munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést. 


A kezdeményezés 2005-ben kiegészült a területi Prima-díjak rendszerével - azóta adják át Vas vármegyében is az elismerést. 


A Prima Közönségdíj jelöltjeinek listáját a kategóriák győztesei adják: Balló László író, költő, Prikazovics Ferenc előadóművész, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese, Bíró Sándor festőművész, Kovács Antal szülész-nőgyógyász főorvos, Horváth Barnabásné pedagógus, színjátszókör-vezető, Tölgyesi Ernőné építészmérnök, Varga Zsolt, a Trió Tv ügyvezetője, Perl Zoltán kosárlabdázó, Horváth Győző, az Ungaresca Táncegyüttes művészeti vezetője, valamint Pintér Róbert, az Isis Big Band vezetője. Közülük kerül ki a három Prima-díjas.


Az Ifjúsági Különdíj jelöltjei: Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke és Hóbor Zalán triatlonista. Rájuk csak online lehet szavazni, november 11-től 22-ig. 


A díjakat a Weöres Sándor Színházban adják át a november 25-én 17 óra 30-kor rendezendő gálán. Itt mutatják majd be a 2023. év Vármegyei Vállalkozóit is: Baranyai Andrást, Komáromi Angélát, Virágh Józsefet, ifjabb Kuntner Istvánt és Szélessy Zoltánt; az Év Vállalkozóját, Mercs Pétert, valamint a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj nyerteseit: Takács Gyula plébánost, Pohánka Editet, a PontMás Alapítvány elnökét és Nagy Ferenc Gábor sport- és életmód-tanácsadót.  

 

Forrás: SZTV

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak