km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Gálán adják át hétvégén a Prima Primissima díjakat

Gálán adják át hétvégén a Prima Primissima díjakat

Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Vas megyei Prima-gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Vas megyei szervezete. A Prima győzteseket a díjátadó gálán hirdetik ki november 25-én, szombaton a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

 

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó alapította 2003-ban a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával abból a célból, hogy évente megjutalmazzák azokat, akik a tudományos élet, a népművelés, az oktatás, a média, a művészetek és a sport területén munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést. 


A kezdeményezés 2005-ben kiegészült a területi Prima-díjak rendszerével - azóta adják át Vas vármegyében is az elismerést. 


A Prima Közönségdíj jelöltjeinek listáját a kategóriák győztesei adják: Balló László író, költő, Prikazovics Ferenc előadóművész, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese, Bíró Sándor festőművész, Kovács Antal szülész-nőgyógyász főorvos, Horváth Barnabásné pedagógus, színjátszókör-vezető, Tölgyesi Ernőné építészmérnök, Varga Zsolt, a Trió Tv ügyvezetője, Perl Zoltán kosárlabdázó, Horváth Győző, az Ungaresca Táncegyüttes művészeti vezetője, valamint Pintér Róbert, az Isis Big Band vezetője. Közülük kerül ki a három Prima-díjas.


Az Ifjúsági Különdíj jelöltjei: Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke és Hóbor Zalán triatlonista. Rájuk csak online lehet szavazni, november 11-től 22-ig. 


A díjakat a Weöres Sándor Színházban adják át a november 25-én 17 óra 30-kor rendezendő gálán. Itt mutatják majd be a 2023. év Vármegyei Vállalkozóit is: Baranyai Andrást, Komáromi Angélát, Virágh Józsefet, ifjabb Kuntner Istvánt és Szélessy Zoltánt; az Év Vállalkozóját, Mercs Pétert, valamint a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj nyerteseit: Takács Gyula plébánost, Pohánka Editet, a PontMás Alapítvány elnökét és Nagy Ferenc Gábor sport- és életmód-tanácsadót.  

 

Forrás: SZTV

címkék
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
legfrissebbek
A zebrára lökte az Audit a pick-up, de szerencsére nem a gyalogosra
Szombathelyen a Gagarin úti körforgalomnál történt a baleset szerdán, az okozó Toyota sofőrje előző este Eb-meccset nézve sörözött, és nem gondolta, hogy reggel ezt még kimutathatja a szonda.
Választott a vármegye is, változatlan erőviszonyok
A június 9-én megtartott választások után a Vas vármegyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP megőrizte kétharmados többségét, amiben közrejátszhatott, hogy a Tisza Párt az utolsó pillanatban mégsem indított jelölteket. A 13 vármegyei városban sem változtak jelentősen az erőviszonyok, mindössze két települést irányíthat új polgármester. A testületekben viszont egyre több a független, vagy civil szervezet delegálta képviselő, és kevesebb a fideszes politikus. Választások utáni megyei visszatekintő körképünk.
Szerdától megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. is
Olimpiai sétát tartanak a szombathelyi olimpikonok emléktábláinál
A közelgő párizsi olimpiára hangolódva 2024. június 23-án, vasárnap délután, Olimpia Napján sétára hív minden sportbarátot a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület.
Hamarosan indul a Lamantin improvizációs tábor
1985 és 1989 között évente rendeztek improvizációs táborokat Szombathelyen Nesztor Iván vezetésével. A Lamantin Jazz Fesztivál ideje alatt – Márkus Tibor ötlete alapján és művészeti vezetésével – a régi hagyományt újjáélesztve immár 20. alkalommal szervezik meg az egyhetes, országos Lamantin Improvizációs tábort.