km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Magyar Kupa: soroksári győzelem Nádasdon, továbbjutott a Haladás, kikapott a Vasvár

Magyar Kupa: soroksári győzelem Nádasdon, továbbjutott a Haladás, kikapott a Vasvár

Három vasi csapat lépett pályára vasárnap a Magyar Kupa országos főtábláján. Az NB II-es Haladás Gyöngyösön nyert, a megyei I-es Vasvár és a megyei II-es Nádasd hazai pályán kapott ki, előbbi NB III-as, utóbbi NB II-es ellenfelétől, utóbbit találkozót megnéztük.

A Nádasd egyetlen megyei II-es csapatként jutott az országos főtáblára a megyei selejtezőkből. A vasiak az NB II-es Soroksárt fogadták vasárnap délután, mintegy 350-400 néző előtt.

Nádasd - Soroksár 0-9 (0-4). Nádasd, vezette: Szilasi.

Nádasd: REJTLI – Varga K, Pálmai, MESKÓ E., Csenterics – TUBOLY, Kalamár, ZSOLDOS (Németh M.), Horváth A. (Marton Zs.) – Meskó M., Urbán (Gorza M.). Edző: Vörös István
Soroksár: Abu – Molnár (Ladányi), Lipcsei, Takács, VÖLGYI – Farkas II. B., FRÖHLICH, Huszák – PÖLÖSKEY, Pál (Rozsáli), Csernik (Kópis). Edző: Lipcsei Péter
Gól: Lipcsei 4., Huszák 19., Csernik 40., Pölöskei P. 3 ( 45., 62., 80.), Pál 56., Farkas II, 65, Ladányi G. 88.


Nem mondhatni, hogy rutintalan tizenegyet küldött pályára Lipcsei Péter: a vendégek kezdőcsapatában ott volt Völgyi Dániel (Győr, Gyirmót, Paks), Farkas II. Balázs (MTK, Balmazújváros, DVSC,  Videoton), Pölöskei Péter (FTC, Pécs), Huszák Tamás (Diósgyőr, Siófok), Pál András (Vasas, MTK). A nagyobb tapasztalatot és a több osztálynyi különbséget kellett volna eltüntetniük a hazaiaknak, akik nagyon bátran kezdték a mérkőzést. A Soroksár hamar felpörgött saját ritmusára, rövidpasszos, kombinatív játékkal kezdte bontogatni a hazai védőfalat. A 4. percben Pölöskei került tiszta lövőhelyzetbe, de 14 méterről, jobbról csak a kapufát lőtte telibe, azonban ezzel nem volt még a vendégtámadásnak: egy beadást követőn Lipcsei fejelt közelről a kapuba, jelezve, hogy az NB II-s látogatók komolyan veszik a kupameccset (0-1). A Nádasd ugyanígy tett, a jelentős vendégfölény ellenére nem adta fel a támadások lehetőségét: a 12. percben egy hosszú előreívelésnél Abu kapus nem fért a labdához a büntetőterületen belül, a földre huppanó hazai támadó le tudta készíteni a labdát a jobb oldalon érkező Tubolynak, aki 17 méterről alig lőtt a hosszú sarok mellé. 


A mérkőzés képe úgy nézett, hogy érhető módon a Soroksár támadott többet, a nádasdiak pedig igyekeztek a rengeteg passzba belelépni, azokat lelesni. A 19. percig két nagyobb helyzete volt a vendégeknek, előbb egy kijátszott helyzetet lőttek mellé öt méterről, majd Völgyi 22 méteres lövését védte Rejtli. Az említett minutumban aztán Pál tört be a tizenhatosra és olyan átéléssel játszotta el, hogy őt menet közben lerántották, megölték és megnyúzták, hogy az asszisztens heves integetéssel jelezte Szilasi játékvezetőnek, hogy ez bizony orbitális büntető. A hazai publikum ezt óriási és őszinte megdöbbenéssel vette tudomásul (ne csináld, bazmeg) és arra gyanakodtak, hogy a taccsbírót gyilkos méhek támadták meg, és azok elkergetése váltotta ki a túlzott reakciót, mert távolról nem tűnt tizenegyesnek az esetnek. Huszákot nem érdekelték a körülmények: a jobb alsó sarokba küldte a büntetőrúgást – Rejtli kapus majdnem elérte az erős lövést (0-2).  


Három perc múlva a hazai támadó, Urbán ültette hintába védőjét a tizenhatoson belül, a bekk azonban volt annyira rutinos, hogy csak finoman lépett oda a csatárnak, így Szilasinak esélye sem volt, hogy visszaadja a tizenegyest, noha a közönség  erősen kapacitálta erre. A 27. perc egy kombináció végén Pál került a védők mögé tiszta lövőhelyzetbe, de végül csak a jobb kapufát találta el.  Ezután Rejtli kapus különmeccse kezdődött a vendégek támadósorával: előbb Huszák 14 méteres lövését hatástalanította (28.), majd a tisztán kiugró Csernik pöccintését is elkapta (29.), végül Pál lökete  (37.) sem fogott ki a kapuvédőn. Aztán újra Huszák próbálkozott, ezt Rejtli szögletre ütötte (39.), a beadás után még egy darabig a hazai térfélen maradt a Soroksár. A balról meginduló Csernik Pállal kényszerítőzött, csatártársa szépen simította vissza elé a labdát mint 8-9 méterre a kaputól, a szélső lövése pedig a közbevetődő védőn megpattanva vágódott be a kapus mellett a hosszú sarokba (0-3). 


A 43. percben egy nádasdi szöglet után kontrázott a Soroksár, az asszisztens lesről engedte el a bal szélen kiugró Pölöskeit, aki kapura tört, a tizenegyes pontnál önzetlenül középre gurított, hogy Csernik tiszta helyzetből lőhessen – a támadó így is tett, de Rejtli ebbe a lövésbe is belekapott. Egy perc múlva hazai lehetőség jött: a tizenhatosra felívelt szabadrúgásra Tuboly jó ütemben érkezett a jobb oldalon, kapásból szépen belsőzött a hosszú sarok felé, de a jól helyezkedő Abu vetődve védett. 


A félidőt góllal zárta a Soroksár: egy labdakihozatalt rontott el a Nádasd, a rendezetlen védelmet átívelték a vendégek, a jobb oldalon, a kaputól 14 méterre üresen maradt Pölöskeinek volt ideje megnézni a hosszú sarkot és egy jól helyezett lövéssel be is küldte oda a labdát (0-4).


A szünet után abban reménykedtek a hazai drukkerek, hogy visszavesz a tempóból a vendégcsapat, de Lipcsei mester minden valószínűség szerint betiltotta a mérkőzés alatti wellnesst, ultit, madármegfigyelést, egerészést és egyéb, futballpályára illő tevékenységeket, mert a Soroksár változatlanul ment előre. Akkora lendülettel, hogy egy támadásból (46.) háromszor is veszélyezettek – Pál közeli fejese például egyik védőről perdült szögletre, mint ahogy öt perc múlva Farkas lövését is sikerült blokkolni. Az 52. percben a meginduló Cserniket vészfékezték be a hazai tizenhatos vonalán, a bal oldalán. A jól helyezett szabadrúgást remekül védte Rejtli, majd sok vendégkorner következett, értékelhető eredmény nélkül.  


Az 56. percben aztán már a kapus sem tudott segíteni a hazaiakon: Huszák került tiszta lövőhelyzetbe egy kisakkozott támadás végén, ha a bal kapufára szánta a lövését, akkor az tökéletesen sikerült, a kipattanóból viszont Pál a hálóba fejelt (0-5). A Soroksár változatlan tempóban vezette a támadásait, egy kigurigázott kontra végén Pölöskei lesről vágta a hálóba az utolsó passzt.


A 61. és 62. percet Pál lefoglalta magának és gondoskodott arról, hogy minden róla szóljon. Előbb Völgyi vágtatott egészen az alapvonalig, visszagurítását a középcsatár ráküldte, Rejtli – természetesen – védett. A kipattanó körül kavarodásban többen is elestek, köztük a vendégek támadója, aki aztán egyszerű, világos stílusban és jól hallhatóan nehezményezte azt, hogy kifele következik szabadrúgás. A „menj te a f.szomba, engem rúgtak agyon hátulról” rövid költeményt Szilasi játékvezető a csatár írói munkásságához sorolta, sárga lap nélkül. A 62. percben aztán Pál áthámozta a magát a védőkön a bal oldalon, úgy gurított középre, hogy Pölöskeinek közelről esélyese sem volt elhibázni a kihagyhatatlan  (0-6). Három perc múlva megint a hazai védelem jobb oldalát bontotta meg a Soroksár, az oda átkeveredő Farkas II. lépett ki tisztán, és 7 méterről a hosszú sarokba helyezett (0-7).


Még annyi kérdés maradt, hogy az eredmény dacára jól küzdő és egy pillanatra sem lankadó hazaiaknak sikerül-e legalább egy gólt bevinniük, ám az indítások rendre hosszúra sikeredtek, egyet kivéve. A 72. percben (egy aktuális Rejtli-védést követően) Tuboly ugorhatott ki tisztán, és bár körül 250-en úgy látták, hogy a lesre kifejezetten ügyelő támadó a védők mögül indult, az asszisztens nem engedett a közhangulatnak, és behúzta az offside-ot. Egy másik hazai akció végén Meskó M. lőtt 18 méterről mellé.


Az utolsó 10 percre aztán visszafogott a tempóból a cseréket is bevető Soroksár, de két gól még így is belefért. A 80. percben Farkas II. húzta meg a  jobb szélt, középre gurítását Pölöskei közelről átterelte a gólvonalon(0-8). Völgyi beadása után Fröhlich lőtt egy kapufát, majd két cserejátékos összehozta a kilencedik találatot a 88. percben: Kópis beadását Ladányi mindenkit túlugorva hat méterről a léc alá fejelte (0-9). A mérkőzést Rejtli védése zárta: Huszák bombáját hatástalanította nádasdi kapus.


Az eredmény jól tükrözi a megyei II. osztály és az NB II. közötti különbséget, de ennek ellenére a Nádasd tisztességgel helyállt a találkozón, a hazaiak végigküzdötték a mérkőzést.

Szöveg: Török Tibor
Fotók: Vörös PéterA további mérkőzéseken:
 

Gyöngyösi AK-Szombathelyi Haladás 0-3 (0-0).
Haladás:
Rózsa - Tóth M. (Habovda, 60.), Jancsó, Németh Milán, Bosnjak - Kiss B., Nyári (Szekér, 82.), Németh Márió -  Medgyes, Novák, Gaál (Eszlátyi, 60.). Edző: Supka Attila.

Az első félidőben  a vasiak birtokolták többet a labdát, nagy fölényben futballoztak, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. Szünet után is a vendégek domináltak, majd egy órányi játékot követően a kettőscsere után nagyobb fokozatra kapcsoltak.
A 67. percben Németh Márió indította a bal oldalon Novákot, a támadó középre adott labdáját Medgyes öt méterről a kapus felett pörgette a hálóba (0-1). A 75. percben Ladányi egy hazaadást rúgott előre, de Novák belelépett a lövésbe, a labda a bal oldalon Medgyeshez pattant, aki középre ívelt, Novák pedig nyolc méterről a kapuba fejelt (0-2). A 81. percben Németh Máriót buktatták a tizenhatoson belül - a büntetőt a sértett a balra mozduló kapus mellett a jobb sarokba rúgta (0-3). Az utolsó percekben még Rózsa védett bravúrral. A szombathelyiek biztosan jutottak tovább.
 

Csörnöcgyöngye Vasvár - Credobus Mosonmagyaróvár 1-9 (1-3)
Gól
: Robán D. 2. illetve Veress Zs. 2 (23., 35.), Szalka D. 3 (46., 73., 92.), Kozma 47., Laki B. 2 (81., 89.), Hamar Á. 90.

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria: több intézményben ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal
Közösen kell fellépni a koronajárvány esetleges második hulláma ellen - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter hétfőn, azt követően, hogy az osztrák főváros több intézményében ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal.
legfrissebbek
Tűzeset egy szombathelyi üzemcsarnok impregnáló kemencéjében
Impregnáló kemencében keletkezett tűz egy szombathelyi gyár üzemcsarnokában a Csaba úton hétfőn a kora reggeli órákban, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Trianon kapcsán új nevet kap Csongrád megye
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
Fűnyíró traktor dőlt a Perint-patak medrébe
Senki sem sérült meg abban a balesetben, ami hétfőn délelőtt, patakparti fűnyírás közben történt a szombathelyi Körmendi út mellett.
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát - közölte hétfőn a projektet vezető Kínai Űrtudományi és Technológiai Vállalat.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.