km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Az önkormányzati cégek idei üzleti terve, a takarékossági intézkedések felülvizsgálata, vagyongazdálkodási terv, fejlesztések a TOP Plusz programban és szombathelyi iskolások balatoni nyaraltatása - többek között ezek a témák kerülnek terítékre a márciusi közgyűlésen. 17 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik honlapunkon, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

 

Szombathely látja el 22 környékbeli település család- és gyermekjóléti szolgáltatásait, indokolttá vált a díjak emelése. A képviselők véleményezik köznevelési intézmények alapító okiratának módosítását. Nyári gyerektábort szervez az önkormányzat 3 turnusban a SZOVA fonyódi nyaralójában a Derkovits, a Váci és az Oladi Általános Iskola 20-20 diákja számára. Erre 6 millió forintot biztosítanak a költségvetésben, a polgármester és az alpolgármesterek további 400 ezer forinttal járulnak hozzá. Megtárgyalják az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok idei üzleti tervét. Kiterjesztik az identitást erősítő programot: a gyerekek oviscsomagot, a friss házasok városi nászajándékot kapnának, a Göncz Árpád térre Szombathely-tabló kerülne és díjat alapítanak a hétköznapi hősöknek. 


Kidolgozzák a favédelmi terv részleteit: az ingatlan kezelőjének eladás előtt nyilatkozatot kell tennie és tájépítészmérnöki szakvéleményt kell beszereznie a növényállományról, a vevőnek az elpusztult, kivágott fák eszmei értékét meg kell fizetnie.


Geszler Mária keramikusművész 45 db nagyméretű faliképet és szobrot ajánlott fel egy állandó kiállításhoz a Képtárban. Az ehhez szükséges 2 millió forint a Savaria Múzeum költségvetésében rendelkezésre áll.


Április 17-én nyílik az új Városligeti Bölcsőde.


A közgyűlés megerősíti szándékát, hogy telket ad a kézilabdacsarnok megépítéséhez a Zanatra vezető út mellett, az épületet az SZKKA tervezteti meg, amit a Magyar Kézilabda Szövetség közel 90 millió forint értékben finanszíroz. A megvalósításhoz szükséges források 2024 őszéig rendelkezésre állnak majd.


A közgyűlés kinyilvánítja, hogy nem értékesíti a Szabadidőközpont területét, lakótelkek, lovasközpont és lovaspanzió szerepel a tervek között.


Döntenek ingatlanok belterületbe vonásáról. Tárgyalják a vagyongazdálkodási koncepciót, határoznak ingatlaneladásokról is. Utak, parkolók, közterületek fejlesztése valósulhat meg a TOP Plusz programban. Kezdődik a pályázatok előkészítése, és elindítják a feltételes közbeszerzési eljárásokat. 2 millió forintot költenek okoszebra kialakítására a Söptei út 30. előtt.


15 százalékkal emelik a szociális étkeztetés nyersanyagnormáját.


Felülvizsgálják a takarékossági program intézkedéseit: újra nyit a mozi, visszaáll a normál nyitva tartási rend a könyvtár, a múzeum és az idősklubok esetében, március 31-től a szimfonikus zenekar újra birtokba veszi a Bartók-termet. A fűtési szezon végeztével a home office fenntartása sem indokolt már. Feloldják a létszámstopot az önkormányzati tulajdonú intézményeknél, gazdasági társaságoknál.


Önkormányzati rendeleteket módosítanak: csütörtökönként hosszabban lesz nyitva a piac. Zárt ülésen tárgyalják a Savaria Múzeum igazgatói pályázatát és a távhőszolgáltató stratégiai tervét.

 

Fotó: archív

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.