km/óra
  2020.07.04., szombat  •  Ulrik napja
Az allergiások továbbra sem lélegezhetnek fel

Az allergiások továbbra sem lélegezhetnek fel

Korábban kezdődött a pollenszezon: január vége óta szenvednek az allergiások a tünetektől. A mogyoró, majd a ciprus- és tiszafafélék után most a díszfákon a sor.

 

Wächter Walter megyei tiszti főorvos elmondta, hogy a nyír pollenkoncentrációja továbbra is országosan magas tartományban várható, a platán és a fűz virágpora közepes-magas tartományban várható, a platáné helyenként a nagyon magas szintet is elérheti. A kőris, a gyertyán, továbbá a tiszafafélék pollenszemei a közepes, a juharé és a nyáré jellemzően alacsony koncentrációban várhatók.


A tölgy és a bükk pollenszórása is elindult, de még nem okoz komoly tüneteket. A kültéri allergén gombák spóraszáma is alacsony még. A csapadéknak köszönhetően most mindenütt javult a levegő minősége. 


A tüdőgondozóban a járványhelyzet miatt határozatlan ideig nem végeznek allergiavizsgálatot, csak sürgősségi feladatokat látnak el. 


Mivel most legtöbben egész nap az otthonukban tartózkodnak, érdemes néhány jó tanácsot szem előtt tartani. 


Wächter Walter kiemelte, fontos, hogy mikor szellőztetünk, tegyük ezt az éjszakai, illetve a kora reggeli órákban. Gyakran portalanítsunk, váltsunk ágyneműt, illetve az allergiások lehetőség szerint naponta mossanak hajat és textíliát. A megyei tiszti főorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a fertőtlenítő takarítást végezzék nyitott ablaknál, mert ezeknek a szereknek a belégzése irritáló hatású lehet.

Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Veneto tartományban emelkedett a reprodukciós ráta, ismét szigorítanak
Hétfőtől ismét szigorításokat vezetnek be az északkelet-olaszországi Veneto tartományban, mert a koronavírus terjedését mutató reprodukciós ráta emelkedett.
Jövő péntektől karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni Magyarországról
Jövő péntektől számos országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába - közölte pénteken a brit közlekedési minisztérium.
Válság- és katasztrófavédelmi törvény megalkotását tervezi az osztrák kormány
Válság- és katasztrófavédelmi törvény megalkotását tervezi az osztrák kormány - jelentette be Sebastian Kurz kancellár pénteken Bécsben, miután virológusokkal, biológusokkal és a gazdasági élet szereplőivel tanácskozott a járványhelyzetről.
Karambol történt a 8-as főúton, Alsóújlaknál
Szombaton extrém lesz az UV-sugárzás
Szombaton extrém lesz az UV-sugárzás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.