km/óra
  2024.05.18., szombat  •  Erik, Alexandra napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
„Vigyázzunk együtt Szombathelyre!”

„Vigyázzunk együtt Szombathelyre!”

Az őszi utcatakarításokról, valamint a SZOVA NZrt. téli felkészüléséről tartottak sajtótájékoztatót kedden reggel a Váci Mihály utcában.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!), városüzemeltetési ügyekért is felelős alpolgármester kiemelte: folytatódott az utcatakarítási akció, emellett hétfőtől elkezdődött a hókészenlét városunkban.

- 2020 óta zajlik az utcatakarítási akció, ami azt jelenti, hogy az egyébként megszokott munkaütemterv szerint - amelyen a SZOVA és a Szompark halad - a városnak a forgalmas, és egyébként jobban koszolódó utcáit komplexen tudjuk kitakarítani. Nemcsak az utcákat, hanem a tereket, főként a belvárosban. 2019-ben azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy folyamatosan fejlesztjük a városüzemeltetést, nagyon fontos lépéseket tettünk ennek érdekében. A Szomparknál hajtottunk végre jelentős gépfejlesztést, és még további eszköz áll hamarosan „csatasorba”. Óriási előrelépés, hogy öt olyan gép áll a Szompark rendelkezésére, ami nemcsak füvet tud nyírni, hanem lombot is tud szívni – ezeket az eszközöket a mostani akcióban is bevetettük. A SZOVA NZrt.-nél pedig az idei évben, ahogy azt ígértük, köztisztasági, úgynevezett utcaseprő gépeket tudtunk beszerezni. Egy nyáron már megérkezett, egy pedig most van forgalomba állítás alatt. Ezek közepes méretű eszközök, nemcsak az utak, hanem a járdák, kerékpárutak és a parkolók tisztán tartására is alkalmasak. Fontos kiemelni, hogy október elejétől a belváros forgalmas utcáit takarítottuk, ilyen volt a Király utca, a Március 15-e tér, a Fő tér, nemrég történt meg a Víztorony környékének rendbe tétele. A Pázmány Péter körút után ma itt vagyunk a Váci Mihály utcában, az első ütem most valósul meg, a jövő héten a belső út takarítására is sor kerül. De természetesen máshol is dolgoznak majd a kollégák az elkövetkezendő napokban. Azt hiszem, minden adott ahhoz, hogy a város és a cégeik vigyázzanak együtt Szombathelyre, mi a magunk részéről mindent megteszünk.

Kovács Cecília, A SZOVA Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról szólt, hogy a cégnél november 14-étől 2023. március 15-ig tart a téli készenlét.

- Ez a téli üzemeltetési szezon azt jelenti, hogy 24 órás készenlétet látunk el annak érdekében, hogy ha az időjárás miatt szükségessé válik, akkor azonnal be tudjunk avatkozni. Ebben a munkafolyamatban ötvenöt munkatársunk vesz részt. Ha az időjárás úgy kívánja, akkor elvégezzük az utak, járdák kerékpárutak síkosságmentesítését és hóeltakarítását, nagyobb gépekkel és kézi erővel. A Szombathely közigazgatási területén lévő utakat veszélyességi és forgalmassági szempontból soroltuk be, ennek a sorrendjében végezzük majd el a munkálatokat – emelte ki a vezérigazgató.

Fotó: Nagy Jácint

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szolnok-Falco: botrányos beszólás miatt tiltakozik az Autisták Országos Szövetsége
Komoly problémára hívja fel a figyelmet az Autisták Országos Szövetsége, mely hivatalos levelet is írt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, valamint a Szolnoki Olajbányász Kosárlabda Klubnak a május 14-i meccsen történtek miatt.
Futsal: vereséget szenvedett a Kecskemét elleni döntő első felvonásán, így elveszítette pályaelőnyét a Haladás - galériával
A zöld-fehérek 3-1-re maradtak alul kiskunsági riválisukkal szemben az aranycsata első találkozóján.
Kosárlabda: második hazai mérkőzését is megnyerte, egy lépésre a bajnoki címtől a Falco! - képgalériával
A szombathelyi alakulat 100-76-ra verte a Szolnokot a döntő harmadik felvonásán.
Érezd Szombathelyt! Egy hét múlva startol a programdömping
Május 24-én indul a 2024-es Érzed Szombathelyt! programsorozat a Fő téren, egy háromnapos Food & Music Weekenddel, melynek hivatalos megnyitója jövő pénteken 20 órakor lesz az AnimaSongS debütáló koncertje előtt.
Múltidézés jövőképpel – Biczó Antal képzőművésszel beszélgettünk
„Változatos alkotói pályám során a képzőművészet különböző ágait műveltem. Minden időben és korban avantgárd szerepet vállaltam a művészi tartalom és forma, valamint a kifejezőeszközök újszerű alkalmazása terén” – így vall önmagáról Biczó Antal képzőművész-tanár, aki jelenleg a Derkovits városrészen él.