km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt

Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt

Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.

 

A magyar vonatkozású mérkőzéseket, illetve a két elődöntőt és a döntőt is élőben közvetítik az Agora Művelődési és Sportház előtti dísztéren felállított szurkolói sátorban. A focirajongók 4x3 méteres kivetítőn követhetik nyomon az összecsapásokat. A Svájc ellen vívott EB-csoportmeccset bizakodva várták a nézők.  A legtöbben Szoboszlai Dominik képességeiben és a csapategységben bíztak.


A magyar válogatott két játékosa is Szombathelyen született - emlékeztetett Varga Jenő, a Városi Diáksport Bizottság elnöke, aki ezúttal műsorvezetőként működött közre.


A 600 férőhelyes sátorban a szurkoláson túl futballszakmai beszélgetésekre is sor kerül a közvetítések mellett. Ezúttal Schäfer András gyermekkori edzője volt a vendég. Havasi Attila elmondta, legmerészebb álmaikban fordult csak meg, hogy Andris ilyen karriert fut be. Az biztos, hogy már kisgyerek korában is nagyon ügyes volt - fölfele kilógott a többiek közül, már az első edzésen kivívta az edző figyelmét. 


Már az első félidőben kettő nullára vezettek a svájciak. A csalódást keltő részeredményt a Westside TSE táncbemutatóval igyekezett feledtetni.  A magyar válogatott végül 3-1-re elvesztette első csoportmérkőzését. Szerdán a remek formát mutató németek ellen javíthat a csapat. A hat órakor kezdődő meccset szintén élőben lehet majd nézni a szurkolói sátorban.

 

Forrás: SZTV
Fotó: Pataki Gergő

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.
Párizs 2024: legfeljebb kétperces tartalmakat tölthetnek fel a sportolók az oldalaikra
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elkészítette a közösségi médiában megjeleníthető posztokra vonatkozó előírásait az idei párizsi játékokon szereplő sportolók számára.