km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Zsákolás:  a Perint-parton szedték a szemetet

Zsákolás: a Perint-parton szedték a szemetet

Önkéntesek tisztították meg a KISZ Lakótelepen a Perint-partot és környékét múlt pénteken. A szemétszedők a Vigyázzunk együtt Szombathelyre programhoz csatlakoztak.

 

A KISZ Lakótelep 2800 háztartásában élők rendszeresen fizetik a kötelező közszolgáltatást, a szemétszállítást, kuka is van bőven, mégis előfordul, hogy hulladék csúfítja el a környezetet. Ahogy a többi önkéntest, Jaklin Ferencnét is zavarta a szemét, ezért csatlakozott a városrészt megtisztító akcióhoz.


"Elég sokat foglalkozik a média azzal, hogy a környezetünkre, a Földre egyre jobban kellene vigyázni. De hát sajnos, ahogy így körülnézünk, úgy néz ki, hogy sokan ezt nem fogadják meg" – fogalmazta meg a szemétszedésben részt vevő asszony


A KISZ Lakótelepért Egyesület tagjai, az ott élők és a program kidolgozásában segítők is szedték a szemetet péntek délután. Az elmúlt években találtak már masszírozó gépet, de arra is volt példa, hogy pénzre bukkantak az önkéntesek.  

 

"A Károly Róbert utca mellett, az egész Perint-partot végig szoktuk járni. Nagyon sok, 10-20 zsák szemét összegyűlik ilyenkor. Amit összeszedtünk, a SZOVA azonnal el is szállítja, köszönjük nekik, hogy munkaidőn túl is megteszik ezt" – mondta Németh Ákos (Éljen Szombathely!), a körzet képviselője.

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.