km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Zöldülj Velünk Díj a fiatalok számára

Zöldülj Velünk Díj a fiatalok számára

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. többszörösen díjnyertes Zöldülj velünk! programja most a fiatalokat támogatja, a beadási határidő november 30-a, írja a cég honlapja.

Amint olvasható: "A Távhő által meghirdetett „Zöldülj Velünk!” Díj az energiatudatosan gondolkodó fiatalok számára kiírt pályázati lehetőség.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. 2016-ban indította el a „Zöldülj velünk!” elnevezésű szemléletformáló programját, elsősorban óvodás és iskolás gyermekek számára.

A „CSR Hungary Junior”, valamint az "Érték és Minőség Nagydíj"-at is elnyerő program keretében, 2022-ben olyan pályázatot hirdet meg a díjat alapító cég, amely a fiatalok környezettudatosságra, energiatakarékosságra, fenntartható fejlődésre irányuló tevékenységét kívánja díjazni.

A pályázat keretében olyan 14 és 24 év közötti, szombathelyi lakcímmel rendelkező és/vagy szombathelyi oktatási intézményben tanuló fiatal tüntethető ki, aki az alábbi témakörökben, illetve területek valamelyikén önkéntes jellegű, példaértékű tevékenységet folytatott a jelölést megelőző minimum 1 év során:

- környezetvédelem, környezettudatosság,
 
- energiatudatosság, energiahatékonyság,

- fenntarthatóság,

- újrahasznosítás,

- megújuló energiaforrások.

A pályázaton jelölés útján lehet részt venni!

A pályázat tartalmi és formai követelményei az alábbi linken érhetőek el: https://szomtav.hu/files/Zldlj_Velnk_Dj_2022_Szablyzat.pdf

A pályázat mellékleteként, a jelölt személy kötelezően csatolandó adatkezelési hozzájárulása: https://szomtav.hu/files/Hozzjruls_adatkezelshez_-_Zldlj_Velnk_Dj_2022.pdf

A pályázatokat 2022. november 30-án 16:00 óráig várjuk a zolduljvelunk@gmail.com e-mail címre megküldve VAGY adathordozón, cégünk székhelyén - Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft; 9700 Szombathely, Boglárka u.2. - leadva.

A díjjal járó jutalom: Egy „Zöldülj Velünk!” oklevél, továbbá 50.000 Ft értékű utalvány és 50.000 Ft készpénz.

A díj odaítéléséről a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. bíráló bizottsága 2022. december 9-én hozza meg döntését.

A díj átadásának tervezett időpontja: 2022. december 19.

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Tizenhat helyszínen kérték a tűzoltók segítségét a viharos szél miatt
A viharos erejű szél adott munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak is a hétfői napon. Összesen tizenhat kárhelyszínen kérték a segítségüket: volt, ahol kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, de meglazult cserepek, hulló vakolat is jelentett veszélyt a járókelőkre, foglalta össze a viharkárokat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Elkezdődött a nagy tavaszi utcatakarítás Szombathelyen
A KRESZ-park és környéke komplex megtisztításával kezdődött a 2023-as tavaszi utcatakarítási program Szombathelyen, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.