km/óra
  2021.10.24., vasárnap  •  Salamon napja
Zebra terv: 22 sofőrrel és 63 gyalogossal szemben intézkedtek Vasban a rendőrök

Zebra terv: 22 sofőrrel és 63 gyalogossal szemben intézkedtek Vasban a rendőrök

A „Zebra terv” nevű akció során a közlekedésrendészeti szakemberek nagy hangsúlyt fektettek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére, olvasható a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Mint írják, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott. A közlekedésbiztonsági akció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, a gyalogosok biztonságára.


Az ellenőrzéseket a Vas megyei rendőrök a közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesnek ítélhető helyeken hajtották végre. Az ellenőrzési helyszíneken összesen 22 járművezetővel és 63 gyalogossal szemben intézkedtek. Járművezetőkkel szemben két esetben közigazgatási bírságot, tizenöt esetben helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, míg öt gépjárművezetőt figyelmeztettek. A rendőrök tizenhat gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, negyvenhét gyalogos személyt pedig figyelmeztettek.


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a közlekedési balesetek megelőzésének érdekében a jövőben is számíthatnak hasonló jellegű közlekedésrendészeti ellenőrzésekre.
 

kapcsolódó cikkek
Elindult a rendőrségi Zebra terv
Elindult a rendőrségi Zebra terv
kapcsolódó cikkek
Elindult a rendőrségi Zebra terv
Elindult a rendőrségi Zebra terv
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Torony: „a plébánosnak az egységet kell képviselnie”
Haller László augusztus 1-től vezeti a toronyi plébániát – elődje, dr. Perger Gyula Kőszegre távozott. Az 55 esztendős pappal, aki nem mellesleg nyugalmazott honvéd őrnagy – a Jóistenhez vezető útjáról, a pristinai kiküldetésről, humorról, és egy XXI. századi plébános küldetéséről is beszélgettünk.
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
legfrissebbek
Meleg idő várható a jövő héten
Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet.
A legszigorúbb karanténra készülnek a szomszédban
Ukrajna vörös zónában, azaz a legszigorúbb korlátozások között ünnepelheti majd az újévet, legalábbis ezt jósolta egy járványügyi szakértő.
Megkönnyíti a bringások dolgát a MÁV
Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start.
Rusvai: csökken a fertőzöttek átlagéletkora
Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 műsorában.
A legrosszabbkor jött a globális papírhiány
A könyvkiadás, a karácsonyi csomagolópapírok és ajándékkártyák gyártása is megsínylik a helyzetet.