km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Zebra terv: 22 sofőrrel és 63 gyalogossal szemben intézkedtek Vasban a rendőrök

Zebra terv: 22 sofőrrel és 63 gyalogossal szemben intézkedtek Vasban a rendőrök

A „Zebra terv” nevű akció során a közlekedésrendészeti szakemberek nagy hangsúlyt fektettek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére, olvasható a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Mint írják, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott. A közlekedésbiztonsági akció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, a gyalogosok biztonságára.


Az ellenőrzéseket a Vas megyei rendőrök a közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesnek ítélhető helyeken hajtották végre. Az ellenőrzési helyszíneken összesen 22 járművezetővel és 63 gyalogossal szemben intézkedtek. Járművezetőkkel szemben két esetben közigazgatási bírságot, tizenöt esetben helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, míg öt gépjárművezetőt figyelmeztettek. A rendőrök tizenhat gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, negyvenhét gyalogos személyt pedig figyelmeztettek.


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a közlekedési balesetek megelőzésének érdekében a jövőben is számíthatnak hasonló jellegű közlekedésrendészeti ellenőrzésekre.
 

kapcsolódó cikkek
Elindult a rendőrségi Zebra terv
Elindult a rendőrségi Zebra terv
kapcsolódó cikkek
Elindult a rendőrségi Zebra terv
Elindult a rendőrségi Zebra terv
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Kiss Norbert újra nyert, az összetett élén érkezik a Hungaroringre
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idénynyitó misanói versenyhétvégéjének vasárnap kora délután rendezett harmadik futamát az Eb-címvédő Kiss Norbert, a Révész Racing Team versenyzője, aki így az élen áll az összetettben a sorozat második, Hungaroringen sorra kerülő fordulója előtt.
Rábába hajtott a sofőr, majd a folyóban hagyta az autót
Két teljesen átázott, vizes ruhában, csatakosan gyalogló férfit igazoltattak a rendőrök Szentgotthárd Rábatótfalu városrészén. A gyalogosokról kiderült, hogy nem sokkal korábban még autóban ültek, de a járművel feltehetőleg elgázolt pár békát és halat a sofőr.
Ausztriában is felbukkant a majomhimlő, Bécsben mutatták ki egy férfinél
Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában – jelentette az ORF osztrák közszolgálati televízió.
Messzire repült az utas a roncsból, pörgő Peugeotból repült ki két ember Sárvárnál
Sárvár-Rábasömjén belterületén vesztette el az uralmát a járműve felett egy Peugeot vezetője hétfőn kora reggel. Az autó kiütötte a város nevét jelző táblát, ami az úttól ötven méterre repült. A jármű utasa ennél is messzebb hevert a szántóföldön.
25 százalék felett a földgáztárolók töltöttsége 
Az egyetemes szolgáltatónak az idén őszre 1,87 milliárd köbméter földgázt kell betárolnia.