km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház

Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház

Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.

 

Sok változtatás után, nehézségek árán, de összeállt a Weöres Sándor Színház 2022/23-as évadának programterve - kezdte a sajtótájékoztatót Szabó Tibor igazgató. Szeptemberben a Sirállyal indítanak. Az előadás rendezőjét a próbafolyamat kezdete után nem sokkal alkotói konfliktushelyzet miatt lecserélték, így Widder Kristóf állítja színpadra Csehov klasszikusát. Októberben egy német szerző Az eltört korsó című vígjátéka, novemberben Az inishmore-i hadnagy című fekete komédia, decemberben pedig a Koldusopera premierje következik a visszatérő Zsótér Sándor rendezésében és Kiss Marival a színpadon.


Szabó Tibor kiemelte, igyekeztek olyan kínálatot összeállítani, ami széles érdeklődésre tehet szert. Komolyan gondolják a népszínházi küldetésüket, amennyiben egy vidéki város színházának az a küldetése, hogy minden nézői igényt figyelembe vegyen, és úgy állítsa össze a műsorát.


A 2023-as évet Móricz színművének adaptációja, a Kivilágos kivirradtig nyitja. Márciusban az Egy kanál víz, májusban pedig Georges Feydeau népszerű vígjátéka, a Bolha a fülbe lesz látható. Bérleten kívüli produkciók is várhatók: Veres András amerikai-magyar fikciós monodrámát rendez Szabó Tibor előadásában Nagyapám, Frank Sinatra címmel, a Kutyabaj című színművet Samuel Bailey nyomán Horváth János Antal rendezi, a Hamlet hazatér című színházi nevelési előadás pedig elsősorban a középiskolás korosztálynak szól. Műsoron tartanak több sikeres előadást, például A Pál utcai fiúkat. Ismét elérhető lesz a középiskolás diákbérlet, a hagyományos évadbérlet és a szabadbérlet is, amit ebben az évadban vezettek be, és kötetlenebb lehetőségeket biztosít.


Szakács Eszter közönségszolgálati irodavezető elmondta, ez sokkal szabadabb, mert ezzel 6 előadást vásárol meg a néző, az összes saját előadásaik közül maga választhatja ki, mit szeretne nézni, és mikor.


A karneválszínházba idén az Orlai Produkciós Iroda hozza el Valló Péter rendezésében a Valódi Hamisítványt Hernádi Judittal és Kern Andrással. Elhangzott az is: távozik a társulattól Endrődy Krisztián alapító tag és Jámbor Nándor, aki a Tháliába szerződik. Érkezik Mari Dorottya és Domokos Zsolt. A színház jövőre ünnepli alapításának 15. jubileumát és Weöres Sándor születésének 110. évfordulóját.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
legfrissebbek
Ítélet született a kalandparkos halálos baleset ügyében
A Kőszegi Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte a vádlottakat.
Pár fokkal mérséklődik a meleg a hétvégén
Szombaton a napos idő mellett a délutáni óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, erre eleinte keleten, majd a Dunántúlon és északon lesz a legnagyobb esély.
Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalomnál
Egy nyerges vontató és egy kisbusz ütközött össze szombaton reggel az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében a Budapest felé vezető oldalon a 166-os és a 167-es kilométerszelvény között.
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.