km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház

Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház

Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.

 

Sok változtatás után, nehézségek árán, de összeállt a Weöres Sándor Színház 2022/23-as évadának programterve - kezdte a sajtótájékoztatót Szabó Tibor igazgató. Szeptemberben a Sirállyal indítanak. Az előadás rendezőjét a próbafolyamat kezdete után nem sokkal alkotói konfliktushelyzet miatt lecserélték, így Widder Kristóf állítja színpadra Csehov klasszikusát. Októberben egy német szerző Az eltört korsó című vígjátéka, novemberben Az inishmore-i hadnagy című fekete komédia, decemberben pedig a Koldusopera premierje következik a visszatérő Zsótér Sándor rendezésében és Kiss Marival a színpadon.


Szabó Tibor kiemelte, igyekeztek olyan kínálatot összeállítani, ami széles érdeklődésre tehet szert. Komolyan gondolják a népszínházi küldetésüket, amennyiben egy vidéki város színházának az a küldetése, hogy minden nézői igényt figyelembe vegyen, és úgy állítsa össze a műsorát.


A 2023-as évet Móricz színművének adaptációja, a Kivilágos kivirradtig nyitja. Márciusban az Egy kanál víz, májusban pedig Georges Feydeau népszerű vígjátéka, a Bolha a fülbe lesz látható. Bérleten kívüli produkciók is várhatók: Veres András amerikai-magyar fikciós monodrámát rendez Szabó Tibor előadásában Nagyapám, Frank Sinatra címmel, a Kutyabaj című színművet Samuel Bailey nyomán Horváth János Antal rendezi, a Hamlet hazatér című színházi nevelési előadás pedig elsősorban a középiskolás korosztálynak szól. Műsoron tartanak több sikeres előadást, például A Pál utcai fiúkat. Ismét elérhető lesz a középiskolás diákbérlet, a hagyományos évadbérlet és a szabadbérlet is, amit ebben az évadban vezettek be, és kötetlenebb lehetőségeket biztosít.


Szakács Eszter közönségszolgálati irodavezető elmondta, ez sokkal szabadabb, mert ezzel 6 előadást vásárol meg a néző, az összes saját előadásaik közül maga választhatja ki, mit szeretne nézni, és mikor.


A karneválszínházba idén az Orlai Produkciós Iroda hozza el Valló Péter rendezésében a Valódi Hamisítványt Hernádi Judittal és Kern Andrással. Elhangzott az is: távozik a társulattól Endrődy Krisztián alapító tag és Jámbor Nándor, aki a Tháliába szerződik. Érkezik Mari Dorottya és Domokos Zsolt. A színház jövőre ünnepli alapításának 15. jubileumát és Weöres Sándor születésének 110. évfordulóját.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Újabb fejlemény a Szombathely és Kőszeg közötti M87-es út építésében
Megjelent a vasi gyorsforgalmi utak kiviteli terveinek elkészítésére vonatkozó közbeszerzési felhívás.
Mintegy 5 kilogramm marihuánát találtak egy kecskeméti tanyán
Mintegy öt kilogramm marihuánát és 518 tő kannabiszt találtak egy kecskeméti tanyán a rendőrök - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Marad a nyárias idő csütörtökön is
Devizapiac: alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama
Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Változik a buszmenetrend, épül a forgalmi iroda Szombathelyen
Korszerűsíti a BLAGUSS Kft. az Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú szolgáltatási decentrum épületét, külső és belső átalakítással, energetikai fejlesztéssel, valamint az általa üzemeltetett autóbuszflotta is bővül 4 új MIDI autóbusszal (3 db gázolaj üzemanyagú, 1 db elektromos), erről is kapnak tájékoztatót a közgyűlésen a képviselők. Figyelembe véve az utasok igényeit, október 16-tól változik a helyi járatos buszok menetrendje: közvetlen temetőjárat indul a Derkovits-lakótelepről, és sűrűbben mennek a buszok a Parkerdőbe.