km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház

Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház

Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.

 

Sok változtatás után, nehézségek árán, de összeállt a Weöres Sándor Színház 2022/23-as évadának programterve - kezdte a sajtótájékoztatót Szabó Tibor igazgató. Szeptemberben a Sirállyal indítanak. Az előadás rendezőjét a próbafolyamat kezdete után nem sokkal alkotói konfliktushelyzet miatt lecserélték, így Widder Kristóf állítja színpadra Csehov klasszikusát. Októberben egy német szerző Az eltört korsó című vígjátéka, novemberben Az inishmore-i hadnagy című fekete komédia, decemberben pedig a Koldusopera premierje következik a visszatérő Zsótér Sándor rendezésében és Kiss Marival a színpadon.


Szabó Tibor kiemelte, igyekeztek olyan kínálatot összeállítani, ami széles érdeklődésre tehet szert. Komolyan gondolják a népszínházi küldetésüket, amennyiben egy vidéki város színházának az a küldetése, hogy minden nézői igényt figyelembe vegyen, és úgy állítsa össze a műsorát.


A 2023-as évet Móricz színművének adaptációja, a Kivilágos kivirradtig nyitja. Márciusban az Egy kanál víz, májusban pedig Georges Feydeau népszerű vígjátéka, a Bolha a fülbe lesz látható. Bérleten kívüli produkciók is várhatók: Veres András amerikai-magyar fikciós monodrámát rendez Szabó Tibor előadásában Nagyapám, Frank Sinatra címmel, a Kutyabaj című színművet Samuel Bailey nyomán Horváth János Antal rendezi, a Hamlet hazatér című színházi nevelési előadás pedig elsősorban a középiskolás korosztálynak szól. Műsoron tartanak több sikeres előadást, például A Pál utcai fiúkat. Ismét elérhető lesz a középiskolás diákbérlet, a hagyományos évadbérlet és a szabadbérlet is, amit ebben az évadban vezettek be, és kötetlenebb lehetőségeket biztosít.


Szakács Eszter közönségszolgálati irodavezető elmondta, ez sokkal szabadabb, mert ezzel 6 előadást vásárol meg a néző, az összes saját előadásaik közül maga választhatja ki, mit szeretne nézni, és mikor.


A karneválszínházba idén az Orlai Produkciós Iroda hozza el Valló Péter rendezésében a Valódi Hamisítványt Hernádi Judittal és Kern Andrással. Elhangzott az is: távozik a társulattól Endrődy Krisztián alapító tag és Jámbor Nándor, aki a Tháliába szerződik. Érkezik Mari Dorottya és Domokos Zsolt. A színház jövőre ünnepli alapításának 15. jubileumát és Weöres Sándor születésének 110. évfordulóját.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.