km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház

Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház

Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.

 

Sok változtatás után, nehézségek árán, de összeállt a Weöres Sándor Színház 2022/23-as évadának programterve - kezdte a sajtótájékoztatót Szabó Tibor igazgató. Szeptemberben a Sirállyal indítanak. Az előadás rendezőjét a próbafolyamat kezdete után nem sokkal alkotói konfliktushelyzet miatt lecserélték, így Widder Kristóf állítja színpadra Csehov klasszikusát. Októberben egy német szerző Az eltört korsó című vígjátéka, novemberben Az inishmore-i hadnagy című fekete komédia, decemberben pedig a Koldusopera premierje következik a visszatérő Zsótér Sándor rendezésében és Kiss Marival a színpadon.


Szabó Tibor kiemelte, igyekeztek olyan kínálatot összeállítani, ami széles érdeklődésre tehet szert. Komolyan gondolják a népszínházi küldetésüket, amennyiben egy vidéki város színházának az a küldetése, hogy minden nézői igényt figyelembe vegyen, és úgy állítsa össze a műsorát.


A 2023-as évet Móricz színművének adaptációja, a Kivilágos kivirradtig nyitja. Márciusban az Egy kanál víz, májusban pedig Georges Feydeau népszerű vígjátéka, a Bolha a fülbe lesz látható. Bérleten kívüli produkciók is várhatók: Veres András amerikai-magyar fikciós monodrámát rendez Szabó Tibor előadásában Nagyapám, Frank Sinatra címmel, a Kutyabaj című színművet Samuel Bailey nyomán Horváth János Antal rendezi, a Hamlet hazatér című színházi nevelési előadás pedig elsősorban a középiskolás korosztálynak szól. Műsoron tartanak több sikeres előadást, például A Pál utcai fiúkat. Ismét elérhető lesz a középiskolás diákbérlet, a hagyományos évadbérlet és a szabadbérlet is, amit ebben az évadban vezettek be, és kötetlenebb lehetőségeket biztosít.


Szakács Eszter közönségszolgálati irodavezető elmondta, ez sokkal szabadabb, mert ezzel 6 előadást vásárol meg a néző, az összes saját előadásaik közül maga választhatja ki, mit szeretne nézni, és mikor.


A karneválszínházba idén az Orlai Produkciós Iroda hozza el Valló Péter rendezésében a Valódi Hamisítványt Hernádi Judittal és Kern Andrással. Elhangzott az is: távozik a társulattól Endrődy Krisztián alapító tag és Jámbor Nándor, aki a Tháliába szerződik. Érkezik Mari Dorottya és Domokos Zsolt. A színház jövőre ünnepli alapításának 15. jubileumát és Weöres Sándor születésének 110. évfordulóját.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.