km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Faültetés: ásót ragadtak a színészek is

Faültetés: ásót ragadtak a színészek is

Több száz csemete gazdagítja már Szombathely faállományát a város 2020-ban indított 1000 fa programjának köszönhetően. Ma újabbak kerültek földbe az egyik nagyvállalat felajánlásából. A Weöres Sándor Színház mellé hat csemetét ültettek: korai juhar, virágos kőris, kislevelű hárs és oszlopos japán díszcseresznye díszíti az épület környezetét.

 

Ásót ragadtak a színészek, hogy a Prenor kertészeivel közösen fát ültessenek. A Falco Zrt. is csatlakozott Szombathely 1000 fa programjához, és a Weöres Sándor Színházzal is együttműködnek, így adott volt, hogy a teátrum környékét is gyarapítsák új csemetékkel. Először egy korai juhar került a művészbejáróhoz, majd egy virágos kőrist ültettek a parkoló mellé. A már elöregedett és kivágott fákat pótolták most. Szabó Tibor igazgató szerint az intézmény munkatársainak szívügye a környezet védelme, ezért minden ilyen kezdeményezéshez igyekeznek csatlakozni. Hozzátette, szerencsére a színházban színészek és nem színészek sokan úgy érzik, hogy ezért tenni is kell, azért gondolták, hogy minden ilyen akcióban részt kell venniük. Kapóra jött a Falco Zrt-vel az együttműködés, hiszen ők nagyon erősen részt vesznek a fásítási programban.


A főbejárat mellé 3 oszlopos japán díszcseresznye, hátrébb egy kislevelű hárs került. A színház környékén elültetett hat csemetét a város egyik nagyvállalata biztosította és képviselője a munkában is részt vett. A cég a szombathelyi 1000 fa programhoz százzal járult hozzá, ezek nagy része a telephelyük városrészén került földbe, de óvodák, bölcsődék udvarára ültetnek.


Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR-vezetője kiemelte, a társadalmi szerepvállalásban nagyon fontos, hogy sok mindent támogassanak, ami a közösségükben működik. Az egyik ilyen a kultúra, a környezet támogatása. Demonstratív megoldása ennek, ha fát ültetnek. 


Jól halad, sőt bővül a városi fásítási program, mondta el Horváth Soma alpolgármester, aki maga is lapátot ragadott a színészekkel együtt.


„A város folytatja a programot, most nemrég nyertünk egy olyan pályázati lehetőséget, amelynek keretében újra kb. 300-400 fát fogunk ősszel, a téli időszakban elültetni közösségi kereteken belül, hogy milyen módon, az most van kidolgozás alatt, de várjuk a szombathelyieket, hogy csatlakozzanak” – fűzte hozzá. 


A színház környékére olyan csemetéket választottak, amelyek jól illeszkednek a meglévő fasorba.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.