km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Faültetés: ásót ragadtak a színészek is

Faültetés: ásót ragadtak a színészek is

Több száz csemete gazdagítja már Szombathely faállományát a város 2020-ban indított 1000 fa programjának köszönhetően. Ma újabbak kerültek földbe az egyik nagyvállalat felajánlásából. A Weöres Sándor Színház mellé hat csemetét ültettek: korai juhar, virágos kőris, kislevelű hárs és oszlopos japán díszcseresznye díszíti az épület környezetét.

 

Ásót ragadtak a színészek, hogy a Prenor kertészeivel közösen fát ültessenek. A Falco Zrt. is csatlakozott Szombathely 1000 fa programjához, és a Weöres Sándor Színházzal is együttműködnek, így adott volt, hogy a teátrum környékét is gyarapítsák új csemetékkel. Először egy korai juhar került a művészbejáróhoz, majd egy virágos kőrist ültettek a parkoló mellé. A már elöregedett és kivágott fákat pótolták most. Szabó Tibor igazgató szerint az intézmény munkatársainak szívügye a környezet védelme, ezért minden ilyen kezdeményezéshez igyekeznek csatlakozni. Hozzátette, szerencsére a színházban színészek és nem színészek sokan úgy érzik, hogy ezért tenni is kell, azért gondolták, hogy minden ilyen akcióban részt kell venniük. Kapóra jött a Falco Zrt-vel az együttműködés, hiszen ők nagyon erősen részt vesznek a fásítási programban.


A főbejárat mellé 3 oszlopos japán díszcseresznye, hátrébb egy kislevelű hárs került. A színház környékén elültetett hat csemetét a város egyik nagyvállalata biztosította és képviselője a munkában is részt vett. A cég a szombathelyi 1000 fa programhoz százzal járult hozzá, ezek nagy része a telephelyük városrészén került földbe, de óvodák, bölcsődék udvarára ültetnek.


Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR-vezetője kiemelte, a társadalmi szerepvállalásban nagyon fontos, hogy sok mindent támogassanak, ami a közösségükben működik. Az egyik ilyen a kultúra, a környezet támogatása. Demonstratív megoldása ennek, ha fát ültetnek. 


Jól halad, sőt bővül a városi fásítási program, mondta el Horváth Soma alpolgármester, aki maga is lapátot ragadott a színészekkel együtt.


„A város folytatja a programot, most nemrég nyertünk egy olyan pályázati lehetőséget, amelynek keretében újra kb. 300-400 fát fogunk ősszel, a téli időszakban elültetni közösségi kereteken belül, hogy milyen módon, az most van kidolgozás alatt, de várjuk a szombathelyieket, hogy csatlakozzanak” – fűzte hozzá. 


A színház környékére olyan csemetéket választottak, amelyek jól illeszkednek a meglévő fasorba.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.
Három autó tört össze Szombathelyen
A kereszteződéshez érkező terepjáró féke az elmondás alapján nem működött. A Toyota először egy másik terepjáró oldalába hajtott, majd ütközött egy Mercedessel. Senki sem sérült meg - írja a 112Press.
Sikerrel szerepeltek a szombathelyi karatések Németországban
A hétvégén rendezték meg a németországi Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. A megmérettetésen 7 ország 59 egyesülete 673 nevezéssel képviseltette magát - írja a Nyugat.