km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
„Vonóhorgos a kocsi, a nyakadnál fogva utána kötlek..”: többszörös visszaesőt ítélt el a bíróság

„Vonóhorgos a kocsi, a nyakadnál fogva utána kötlek..”: többszörös visszaesőt ítélt el a bíróság

A Sárvári Járásbíróság 3 rendbeli személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és más, többek között vagyon elleni, ittas járművezetések miatti bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 6 év 6 hónap fegyházra, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy többszörös visszaeső, jelenleg ismeretlen helyen lévő vádlottat azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Vele szemben 1.009.231 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el, kötelezte továbbá 955.458 forint bűnügyi költség megfizetésére, áll az ügyészség közleményében.

 

A zaklatások egy részére vonatkozó tényállás szerint a vádlott és édesanyja (sértett) kapcsolata megromlott, a sértett félt a vádlottól, tartott attól, hogy a vádlott bántalmazni fogja. A vádlott 2020. május 1. napján a sértett telefonjára egy alkalmazásban küldött üzenetben félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg, hogy „Hiába nem veszed fel, te már halott ember vagy, csak nem tudsz róla, amiért tönkretetted az életem anyád mellé teszek! A gyerekemnek miattad vége, most megdöglesz!” A sértettben a fenyegetése komoly félelmet keltett.


A vádlott és egy másik sértett 2019 novemberében ismerkedtek meg, majd többször is találkoztak egymással, kapcsolatba léptek, de nem költöztek össze. Viszonyuk 2020 januárjától megromlott, egyre többet veszekedtek egymással. A sértett 2020 május közepe körül többször is közölte a vádlottal, hogy be szeretné fejezni a kapcsolatukat, azonban a vádlott ezt nem tudta elfogadni. 2020. május 22. napján a vádlott 22 óra körül, a lakóhelyén tartózkodó sértettet egy alkalmazással felhívta, majd félelemkeltés céljából megfenyegette azzal, hogy „készüljön, mert megy és rágyújtja a házat és megöli”. Később is többször megfenyegette például azzal, hogy „készüljön, mert megy, le fogja szurkálni, van nála egy recés kés, ezzel fogja agyonszúrni és utána soha többet nem tudják majd összerakni, lemegyek hozzád, kihúzlak, vonóhorgos a kocsi, a nyakadnál fogva utána kötlek, padlógázon húzlak végig, ameddig szét nem szakadsz darabokra.” 


Az ügyész ítéletet tudomásul vette, míg a védő három napot tartott fen a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
A legmagasabb szintű bírósági kitüntetést kapta dr. Szabó Sándor, a Szombathelyi Törvényszék elnöke
A bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapján, a Bíróságok napján az az Országos Bírósági Hivatalban elismeréseket adtak át a Vas vármegyében dolgozóknak. Az Országos Bírósági Tanács Juhász Andor-díj arany fokozatú kitüntetést adományozott dr. Szabó Sándornak, a Szombathelyi Törvényszék elnökének, míg tanácsosi címben részesítette Szilágyi Csilla elnöki irodavezetőt.
Üdv köztünk Hanga, Kiara, Nala, Teodor, Olivér és Huba!
Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!
Tudta, hogy idén májusban 652 ezer forint volt a bruttó átlagkereset?
2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nem sikerült magához térnie a forintnak
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Lemondott az amerikai titkosszolgálat igazgatója a Trump elleni merénylet miatt
Lemondott az amerikai Secret Service (Titkosszolgálat) igazgatója, miután a szervezet nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletkísérletet – a döntést kedden jelentette be maga az igazgató, Kimberley Cheatley.