km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
„Vonóhorgos a kocsi, a nyakadnál fogva utána kötlek..”: többszörös visszaesőt ítélt el a bíróság

„Vonóhorgos a kocsi, a nyakadnál fogva utána kötlek..”: többszörös visszaesőt ítélt el a bíróság

A Sárvári Járásbíróság 3 rendbeli személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és más, többek között vagyon elleni, ittas járművezetések miatti bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 6 év 6 hónap fegyházra, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy többszörös visszaeső, jelenleg ismeretlen helyen lévő vádlottat azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Vele szemben 1.009.231 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el, kötelezte továbbá 955.458 forint bűnügyi költség megfizetésére, áll az ügyészség közleményében.

 

A zaklatások egy részére vonatkozó tényállás szerint a vádlott és édesanyja (sértett) kapcsolata megromlott, a sértett félt a vádlottól, tartott attól, hogy a vádlott bántalmazni fogja. A vádlott 2020. május 1. napján a sértett telefonjára egy alkalmazásban küldött üzenetben félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg, hogy „Hiába nem veszed fel, te már halott ember vagy, csak nem tudsz róla, amiért tönkretetted az életem anyád mellé teszek! A gyerekemnek miattad vége, most megdöglesz!” A sértettben a fenyegetése komoly félelmet keltett.


A vádlott és egy másik sértett 2019 novemberében ismerkedtek meg, majd többször is találkoztak egymással, kapcsolatba léptek, de nem költöztek össze. Viszonyuk 2020 januárjától megromlott, egyre többet veszekedtek egymással. A sértett 2020 május közepe körül többször is közölte a vádlottal, hogy be szeretné fejezni a kapcsolatukat, azonban a vádlott ezt nem tudta elfogadni. 2020. május 22. napján a vádlott 22 óra körül, a lakóhelyén tartózkodó sértettet egy alkalmazással felhívta, majd félelemkeltés céljából megfenyegette azzal, hogy „készüljön, mert megy és rágyújtja a házat és megöli”. Később is többször megfenyegette például azzal, hogy „készüljön, mert megy, le fogja szurkálni, van nála egy recés kés, ezzel fogja agyonszúrni és utána soha többet nem tudják majd összerakni, lemegyek hozzád, kihúzlak, vonóhorgos a kocsi, a nyakadnál fogva utána kötlek, padlógázon húzlak végig, ameddig szét nem szakadsz darabokra.” 


Az ügyész ítéletet tudomásul vette, míg a védő három napot tartott fen a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.