km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Volvo elé tekert egy kerékpáros Szombathelyen

Volvo elé tekert egy kerékpáros Szombathelyen

Az Óperint utca irányába tartott a szombathelyi Kálvária utcában egy Volvo személyautó, amikor a Somlai Artúr utcából, az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére elé tekert egy biciklis.

 

A 112press beszélt a Volvo vezetőjével, aki azt mondta, hogy a kerékpáros lassítás nélkül, tempósan tekert át a kereszteződésen. Ő az utolsó pillanatban vette észre, mivel az út szélén is járművek parkoltak így nem volt rálátása a kereszteződésre.


Az elütött kerékpáros a baleset után azt mondta, hogy neki volt elsőbbsége, mert a neki szemből érkező is lassított.


Ezzel szemben a szemből érkező azért lassított, amiért a kerékpárosnak is kellett volna, hiszen rájuk elsőbbségadás kötelező tábla vonatkozott.


Az elsődleges adatok alapján a szélvédőt is betörő, majd aszfaltra zuhanó kerékpáros asszony nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.
Kilencedik lett az NLG a világbajnokságon!
A kilencedik helyen végzett a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata az iskolások világbajnokságán, írja az iskola hivatalos Facebook-oldala.
A szakbizottság nem támogatja a Fő téri kelet-nyugat irányú kerékpározást
Tegnap délután összeült a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság, ahol egyhangúlag elfogadtuk az önkormányzat 74 pontból álló takarékossági programját és a költségvetési rendelet II. számú módosítását, írja Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) bizottsági elnök Facebook-oldalán.
KÖNYVnyERŐ Szabados Ágival a Berzsenyi könyvtárban
Hétfőn 5 órakor ismét Szabados Ági lesz a Berzsenyi Dániel Könyvtár vendége. A Nincs időm olvasni kihívás ötletgazdája ezúttal a KÖNYVnyERŐ kötetről beszélget Kemény Katalinnal.