km/óra
  2020.09.24., csütörtök  •  Gellért, Mercédesz napja
Vízelvezetési projekt: a Rumi úton már vágják a túl magas hídfejeket

Vízelvezetési projekt: a Rumi úton már vágják a túl magas hídfejeket

Nekiláttak a Rumi úti csatorna-felújítási programban lerakott túl magas hídfejek levágásának, írta Facebook-oldalán Tóth Kálmán (ÉSZ!), a körzet képviselője. A probléma nem egyedi, a többi helyszínen is ezzel a problémával (és más gondokkal) küzdenek a lakók.

Az biztosnak látszik, hogy nem ez lesz Szombathely legsikeresebb beruházása. A csapadékvíz-elvezetésre nyert 800 milliós EU-s támogatásból indított projekt kivitelezésével a kezdetektől problémák voltak. Nagyjából ugyanazok: a közbeszerzési pályázatot elnyerő cég nem megfelelő módon tájékoztatta a lakókat, a munka minőség több erősen kifogásolhatónak bizonyult, szűkek lettek a kocsibejárók, túl magasak a hídfejek, néhol az alvállalkozók eltűntek,  továbbá előfordult, hogy a munka hetekig állt.


A legutóbbi közgyűlésen Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP) hozta szóba a csapadékvíz-elvezető rendszer most is városszerte zajló rekonstrukcióját. Mint mondta, körzetében panaszkodnak a lakók, hogy nem egyeztetett velük a kivitelező, gond van az autóbejárókkal – a Szatmár utcában pénteken törték fel a kocsibejárókat, majd hétvégére ott hagyták a törmeléket a lakóknak azzal, hogy oldják meg a bejutást a garázsokba, udvarokra úgy, ahogy akarják vagy tudják.


Oladon a Dozmat, a Bárdos Alice, a Komlósi Ferenc és az Áchim András utcában végzett munka miatt hétfőre közmeghallgatást kellett összehívni, ezen az ugytudjuk.hu vett részt. Az eseményen kiderült, hogy az alábbi problémákkal szembesültek a lakók:


Magasak a hídfejek, szűkek a bejárók, nem tudnak ráfordulni, a túl széles árkok miatt leszűkült az út nem lehet parkolni, nem lehet közlekedni. Nagyon mélyek az árkok, ha egy gyerek beleesik, nem tud belőle kijönni. Silány a kivitelezés, omlik be az árok széle, mert semmi sem fogja. Eddig az utcák sosem áztak be az eső miatt, minek egyáltalán az árok.


Tóth Kálmán azt írta kedden a facebook-oldalán, hogy 300 hídfejet kellene méretre vágni Szombathelyen.


 


 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Pontos lista az októberi és a novemberi lomtalanítási időpontokról
A Szomhull a közérthetőség kedvéért készített egy pontosabb összefoglalót a lomtalanítás menetéről, melyben egyébként nem történt semmi változás.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
legfrissebbek
Operatív törzs: a legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa-mérkőzést
A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét, a Bayern München - Sevilla mérkőzést csütörtök este a Puskás Arénában - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Megyei I. osztály: Szoros mérkőzésen győzte le a Csepreg a Szarvaskendet a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen
A kupaküzdelmek miatt szerdára halasztott mérkőzésen kétgólos hátrányból ugyan még fel tudott állni a Szarvaskend, a mérkőzés végi adok-kapokból azonban a Csepreg jött ki jobban és a 77. percben szerzett találattal eldöntötte a találkozót.
Tiltott határátlépés Vas megyében traktorral és gyalog
A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe, hívja fel a figyelmet a rendőrség.
Szeptemberi közgyűlés: bölcsődét alapítanak, igazgatókat neveznek ki (frissítve)
15 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak a képviselők a szeptemberi közgyűlésen. Költségvetés-módosítás, bölcsődealapítás, ciklusprogram, féléves céges beszámolók és vezetőválasztások is szerepeltek a témák között. A közgyűlést mi is követjük, folyamatosan frissítjük cikkünket.
Genovában az utcán ismét kötelezővé tették a maszk viselését
A liguriai Genova belvárosában ismét bevezették a maszk szabadtéren is kötelező használatát csütörtöktől, az olasz-francia határnál polgármesterek tiltakoztak a koronavírus behurcolása ellen, miközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy nem tervezik az ország ismételt lezárását.