km/óra
  2021.12.03., péntek  •  Ferenc napja
Visszavárunk, Doki! - mancsokkal is segítik az állatorvos felépülését

Visszavárunk, Doki! - mancsokkal is segítik az állatorvos felépülését

Mancsokkal a dokiért címmel jótékonysági sétát szervezett a Fekete István Állatvédő Egyesület a súlyos balesetet szenvedett állatorvos, Varjú Gábor javára. Szerették volna megmutatni, milyen sokan gondolnak rá és bíznak a gyógyulásában. A nevezési díjakból befolyt összeget az egyesület Varjú Gábor családjának juttatja el.

 

Visszavárunk doki - ez a felirat várta a jótékonysági séta résztvevőit. Már az első órában több mint százan regisztráltak kutyájukkal együtt. Varjú Gábor kutyusa, Hepaj is ott volt. Egy rövidebb 20, és egy hosszabb, 40 perces útvonal közül választhattak a sétálók és a futók az egyesület Vízöntő utcai telephelye körül.


Varjú Gábor szeptember elején szenvedett súlyos kerékpáros balesetet, azóta kórházban kezelik. Több komoly műtét és hosszú rehabilitáció vár még rá. Gyógyulását segítendő az egyesület a családnak ajánlotta fel a jótékonysági séta bevételét.


Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület elnöke elmondta, hogy régen az állatkórházba hordták kezelésre az egyesület állatait, és Varjú doktorral később is megmaradt a jó kapcsolat. Ő volt az, aki a mentett állatok mellé állt teljes mellszélességgel a kezdetektől, ahogy elkezdték az állatvédő egyesület munkáját. Úgyhogy, amikor meghallották ezt a hírt, rögtön gondolták, hogy próbáljanak meg valahogy segíteni, hiszen ő is annyi embernek és állatnak segített.


A séta résztvevői közül korábban többen megfordultak Varjú Gábor rendelőjében, sokan örökbefogadott kutyussal érkeztek.


Az egyesület rendezvénye megmutatta, milyen sokan szeretik és várják vissza Varjú Gábort. A résztvevőkről fotó készült a célban, mindannyian oklevelet kaptak, és zsíros kenyérrel, süteménnyel, frissítővel vendégelték meg őket.
 


A Spirit SC Veszprém futóversenyt rendez hasonló céllal november 7-ére. A nevezési díjakat a családnak juttatják el, hogy támogassák sporttársuk felépülését. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Holtan emeltek ki egy férfit a Gyöngyös-patakból a Sportház mögött
Egy Gyöngyös-patakban fekvő férfi miatt riasztották a tűzoltókat csütörtök reggel az AGORA Művelődési és Sportház mögötti területre, írja a 112Press. A szerencsétlenül járt ember életét már nem sikerült megmenteni.
Ausztria: országos zárás maximum 20 napig, jövőre kötelező lesz az oltás
Újabb, mindenkire kötelező zárlatot vezet be hétfőn 0 órától Ausztria maximum 20 napos időszakra, jövőre pedig kötelező lesz oltás - az Unióban elsőként. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették pénteken délelőtt, a kijárási tilalom szabályai hasonlóak lesznek, mint korábban voltak.
Meghaladja a nyolcezret a napi fertőzésszám
Vas megyében 141 koronavírusos beteget regisztráltak szerdára.
A britek elfogadják a kínai vakcinát
A brit kormány november végétől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát – közölte a brit közlekedési minisztérium.
Közgyűlés után: hosszas viták a város anyagi helyzetéről
A kevés napirendi pont ellenére estig eltartott a csütörtöki közgyűlés, a képviselők hosszan vitatkoztak a város anyagi helyzetéről és jövőbeni kilátásairól. Ez volt a fő téma az ülést követő sajtótájékoztatókon is.
legfrissebbek
Hét dinoszaurusz-maradványt találtak Triesztnél
Az egyik lelet egy gyakorlatilag teljesen ép egyedhez tartozik.
Győzelemmel kezdett a világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott
Klujber Katrin és Háfra Noémi is hét-hét gólt lőtt a szlovákok ellen.
Gyengült péntek reggelre a forint
Washington és Teherán is borúlátó az atomalku felélesztésével kapcsolatban
Blinken egyelőre azt sem tudja eldönteni, hogy iráni tárgyalópartnerei jóhiszeműen tárgyalnak-e. 
Futsal Bajnokok Ligája: a hajrában kapott ki a Haladás a spanyol ezüstérmestől
A magyar bajnoki címvédő igencsak megnehezítette a Levante dolgát.