km/óra
  2021.06.25., péntek  •  Vilmos napja
Visszavágott a Szolnoknak, és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Falco

Visszavágott a Szolnoknak, és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Falco

A születésnapos Gasper Okorn csapata igazi erődemonstrációt tartott a Szolnok ellen.

 

ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ

SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 63-84 (15-23, 19-18, 12-23, 17-20)

Szolnoki Olajbányász: Warner 8, Kovács -, Rudner 4,Subotic 14/6, Cakarun 9. Cserék: Badzim 9/3, Pongó 2, Gibson 8/6, Zsiros 2, Juhos 5, Taiwo 2, Pallai -

Vezetőedző: Gasper Potocnik

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 15/6,Benke 19/6, Bruinsma 14/3, Barac 8, Keller 6. Cserék: Barac 8, Perl 17/9, Lake -, Anderson 5/3, Kovács B. -, Doktor -

Vezetőedző: Gasper Okorn

 

A PVSK ellen aratott győzelem után a Szolnoki Olajbányászon keresztül vezetett az út a Falcónak a vasárnapi Magyar Kupa döntőjébe. Gasper Potocnik együttese körömrágós meccsen győzte le az Albát, így jutott a legjobb négy közé. A bajnokságban mindkét találkozót a Tisza-partiak nyerték, így bőven volt miért visszavágnia a szombathelyi alakulatnak.

 

Benke Szilárd triplájával indult a mérkőzés, majd másodszor is a magyar válogatott kiválósága volt eredményes szombathelyi részről. Keller duplája után már 7-1-re vezettek a vasiak, Benke újabb kosarát pedig már Gasper Potocnik időkérése követte. Badzim kosarával folytatódott az összecsapás, majd Váradi a sarokból dobott egy triplát. Subotic villant egyet a Falco palánkja alatt, amit a másik oldalon Bruinsma tett meg, ám közben szabálytalankodtak vele szemben,így büntetőből növelte tovább a szombathelyi pontok számát. Barac duplájával lett tíz közte, a légiós egy perccel később ismét betalált. 5-17. Perl újabb kosara után, időt kért a Szolnok. Gibson egy triplával köszönt be, Juhos büntetőzhetett, de csak egyet dobott be. Zárkózott az Olajbányász. Gibson újabb triplájával már tízen belülre is kerültek. Sok pontatlansággal tarkított, nagy rohanásba kezdtek a csapatok. Benke törte meg a hosszú szombathelyi gólcsendet, két büntetőt is bedobott. A negyed hajrájában Badzim dobott triplát, Váradi pedig egy remek tempót, így 15-23-mal ért véget az első tíz perc.

 

Zsíros fifikás kosarával indult a második félidő, a másik oldalon Anderson viszont hibázott. A vasiak jó védekezéssel korrigáltak, Bruinsma az ellentámadásból – faulttal együtt – értékesített egy dobást, a ráadás büntető viszont kimaradt. Warner remek egyéni megoldását követően született meg az újabb szolnoki kosár, de Váraditól rögtön érkezett a válasz. Ezt követően Keller kosara ugrasztotta talpra a vasi kispadot, de Warner és Badzim megrázta magát, hatra zárkóztak a Tisza-partiak. Subotic remek kosara teljesen nyílttá tette az első félidőt. Keller kosarat dobott, Váradi technikait kapott, hatalmas volt a feszültség. A folytatásban Bruinsma vitte be három szolnoki gyűrűjében és szerzett újabb pontokat, majd Subotic egy büntetőt értékesített a másik oldalon. Anderson első kosara egy hármas volt, 16 percet kellett rá várni. Ezután Gibson talált be, amire Perl két jó büntetővel válaszolt. Sok hiba borzolta a kedélyeket mindkét oldalon, Subotic viszont egy triplával rázta fel az övéit. A negyed utolsó kosarát Perl szerezte, 34-41-es Falco-vezetéssel mentek nagyszünetre a felek.

 

Bruinsma szerezte a második félidő első kosarát, majd Benke talált be, ráadásul faulttal együtt. Pongóé volt az első szolnoki kosár, Perl azonban egy perc alatt két triplát is dobott, a szolnokiak pedig időt kértek. Keller osztott ki egy sapkát, Subotic azonban triplát dobott. A negyed közepén 39-52 volt a táblán, a Falco nagyon fegyelmezetten, összeszedetten kosárlabdázott. Benke közelről szerzett újabb kosarat, Váradi közelije pedig tovább nyitotta az ollót. Tizennyolc ponttal vezetett a Falco, amikor újra időt kért a Szolnok. Váradi tette közé a húszat, amikor három perc volt hátra a negyedből. Warner és Subotic pontjaival ugyan zárkózott az Olaj, de így is tekintélyes volt a szombathelyi előny . A harmadik negyed utolsó percében Perl és Bruinsma is betalált, de Warner sem hibázott a vonalról. Az utolsó felvonásra 44-64-gyel fordultak a csapatok.

 

Mindkét együttes sokat hibázott a záró etap elején, közel két percet kellett várni az első kosárra, amelyet Juhos szerzett. A Falco tudatosan lassította a játékot, minden támadásukat az utolsó másodpercekig kijátszották. Az Olajbányász derekasan küzdött, ám szinte minden második támadásban eladtak egy labdát. Perl Zoltán triplája után időt kért Gasper Potocnik, ekkor 50-69 volt a táblán. Rudner kosarával folytatódott a találkozó, Benke triplával válaszolt rá. Barac kosarával már huszonkettő pont volt a két csapat között. A találkozó utolsó négy percére úgy fordultak a csapatok, hogy a lényegi kérdések már eldőltek. Váradi egy triplát azért még elsüllyesztett, a Falco nagyon magabiztosan, 63-84-re nyerte a találkozót, a vasárnapi fináléban pedig a DEAC-Körmend összecsapás győztesével küzd majd meg a trófeáért.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
16 éves lányt követett a szombathelyi vasútállomástól azért, hogy megerőszakolja
A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
Nem kell maszk a belső terekben
A kormányinfón újabb járványszabályok lazítását jelentették be.
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég
Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás
A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.
11. alkalommal düböröghet az AlteRába
Idén – egy év kihagyás után – ismét megrendezik az ország legnagyobb kerti partiját, az AlteRába Fesztivált július 13-tól 17-ig Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban. Hegedüs Lászlóval, Hegével a szervezés nehézségeiről, az érvényes jogszabályokról és a bizakodásról beszélgettünk.
legfrissebbek
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott
A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.
Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál
Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle.
Már Horvátországban is jelen van a fertőzőbb delta variáns
Szlovénia után Horvátország is bejelentette, hogy az országban jelen van az először Indiában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb delta variáns.
Oklevéllel köszönték meg a civil szervezetek munkáját
Oklevéllel köszönte meg a város azoknak a civil szervezeteknek a munkáját, akik elsőként csatlakoztak a „Fogadj örökbe egy parkot” programhoz. A Vigyázzunk együtt Szombathelyre! Akció keretében ez a szemléletformáló kezdeményezés egyre népszerűbb, hiszen már több mint 30 közösség jelezte részvételi szándékát. A város Civil Fórumának negyedévente esedékes ülését az online tér után most újra személyesen tarthatták.
Négy év fegyházra ítélték a körmendi tolvajt, aki azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a sértettek nyakát
Többszörös visszaesőt ítélt el a Körmendi Járásbíróság, közölte az ügyészség. A vádlott egy körmendi pékségben nem akart fizetni, majd agresszívvé vált, megfenyegette az eladókat, hogy elmetszi a nyakukat. Másik esetben egy körmendi lakásba ment be, ott is megfenyegette a lakókat, hogy a nyakukat elvágja, zsebében kés lapult. A lopásban pedig társa is akadt. Az I. rendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 4 év fegyházra, a II. rendű vádlottat halmazati büntetésül 7 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte. Az I. rendű vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.