km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Videó: Tiltó tábla mellett hajtottak be munkaterületre az autósok a szombathelyi körforgalomnál

Videó: Tiltó tábla mellett hajtottak be munkaterületre az autósok a szombathelyi körforgalomnál

Néhány sofőr azt mondta, hogy ő nem vette észre az úttest közepére elhelyezett mindkét irányból behajtani tilos táblát, de más kifogásokat is hallottunk. Volt, aki megilletődött a kamerától és a járdára hajtva hagyta el a helyszínt, írja a 112press.hu.

Mint olvasható: Sokak számára rejtélyes tábla került ki több  szombathelyi utca közepére, ráadásul sima oszlop helyett egy széles táblához rögzítették, így néhányan csak nehezen tudták kikerülni. A belül teljesen üres kör alakú jelzőtábla széle piros díszítést kapott. Talán  lesz majd olyan, aki megírja, mit jelent ez a tábla, ami azért került ki, mivel a Magyar Közút tervezetten megkezdte egy forgalmas körforgalom felújítását a szombathelyi Vörösmarty Mihály utca – Bocskai  István körút -11-es  Huszár út és a Horváth  Boldizsár körút kereszteződésénél.

2024. július 8.-án az aszfalt felmarásával kezdtek, emiatt sok munkagép állt az úton, ezzel is akadályozva az arrafelé közlekedőket, mármint azokat, akik némi nehézség  árán elhajtottak a bevezetőben említett tábla mellett és sikeresen kikerülték a terelőkúpokat is. Néhány sofőrrel szóba elegyedtünk, amikor azok tanácstalanul néztek  ki a fejükből a marógép mellett. Érdekes válaszokat kaptunk, amikor arról érdeklődtünk, hogy miért hajtottak be a helyszínre. Részletek a videóösszeállításban hallhatók.

Nézőinket pedig kérjük, hogy írják meg, mivel lehetne rávenni a járművezetőket arra, hogy komolyan vegyék a mindkét irányból behajtani tilos táblákat? Téglafal akadály, homokzsák kupacok, szögesdrót, vagy kiegészítő villogó fények és autó elé ugró forgalomirányító minden útszakaszra? Esetleg egy jelképes 10 ezer forintos „emlékeztető”, bírság formájában?

(Fotó: Tánczos Mihály)

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Nem lesz többé Volánbusz, beolvad a MÁV-ba
A MÁV-Volán csoport felett az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket gyakorló építési és közlekedési miniszter hivatalosan is elrendelte a két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését, írta a Magyarbusz.info. A fúziónak év végéig meg kell történnie.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.