km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Videó: Kamion elé sodródott egy ütközésnél felborult Ford a 89-es főúton

Videó: Kamion elé sodródott egy ütközésnél felborult Ford a 89-es főúton

A tartályautó vezetője látta, hogy a szemből érkező személyautó sofőrje nem lassít a pirosnál álló gépkocsi előtt és az ütközéskor azonnal a fékbe taposott, így sikerült elkerülnie, hogy a teherszállító oldalba kapja az autót. A mentők kiérkezésére az okozó sebeit is ellátták. Videónkban a szemtanú mondja el a történteket, írja a 112press.hu.

Mint olvasható: "Egy Ford személyautó tartott a bucsui határátkelő irányába. A sofőr a sebességkorlátozó, az útszűkületet és a lámpás irányítást jelző táblák ellenére nem vette észre, hogy egy Toyota áll a sávjában, piros jelzésnél. Az autót vezető középkorú férfi az utolsó pillanatban rántotta balra a kormányt. A Ford nekiütközött a Toyota hátuljának, majd a tetejére borulva sodródott egy  Szombathely irányába tartó tartályautó felé.

Videónkban Pázsit József kamionsofőr mondja el, hogy ő hogyan látta az esetet. A férfi a fékbe taposott amikor a Ford belehajtott az előtte álló autóba és ennek köszönhető, hogy a kamion nem ütközött a sávjába átsodródó személyautóval. Egy asszonnyal együtt ellátták a férfi sebeit, mire a mentők kiérkeztek a helyszínre. Ehhez a kamion elsősegély dobozát vették igénybe. (Kérjük olvasóinkat, hogy ellenőrizzék a járművük elsősegély-felszerelését, nézzék át, milyen eszközök, kötszerek, fertőtlenítőszerek vannak benne, hogy szükség esetén tudják, mihez nyúlhatnak.)

A helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott, a forgalmat a párhuzamosan futó 8901-es útra terelték a rendőrök. A helyszínre  szombathelyi tűzoltók érkeztek. Az úttestet a Magyar Közút munkatársai takarították le. A mentők a Ford vezetője mellett kórházba szállították a Toyota idős sofőrjét is. Úgy tudjuk, hogy nem szenvedett súlyos sérülést.

A 89-es főút érintett szakaszán a baleset előtt a sebességkorlátozásra és a jelzőlámpás irányításra a matricaellenőrző kapun végzett munkálatok miatt volt szükség. Az elmondások alapján a szabályszerűen kitáblázott terület ellenére már a baleset előtt is több olyan manővert hajtott végre néhány sofőr, ami csak a szemből érkezők reakciójának köszönhetően nem végződött ütközéssel."

(Fotó: Tánczos Mihály)

 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Nem lesz többé Volánbusz, beolvad a MÁV-ba
A MÁV-Volán csoport felett az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket gyakorló építési és közlekedési miniszter hivatalosan is elrendelte a két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését, írta a Magyarbusz.info. A fúziónak év végéig meg kell történnie.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.