km/óra
  2021.06.25., péntek  •  Vilmos napja
Verpecz büntetőt védett, de vereséget szenvedett a Haladás Győrben

Verpecz büntetőt védett, de vereséget szenvedett a Haladás Győrben

A szombathelyiek több, mint fél órát emberhátrányban kellett, hogy futballozzanak, ami rányomta a bélyegét a találkozó végkimenetelére.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 31. FORDULÓ

WKW ETO FC GYŐR–SZOMBATHELYI HALADÁS 30 (1-0)

WKW ETO FC Győr: Riusz – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes – Kiss M. (Bagi 81.), Vukasovic, Vitális (Berki 81.), Májer (Horváth O. 81.) – Priskin, Szimcso (Vankó 73.)

 Vezetőedző: Dobos Barna

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Mocsi, Németh Milán, Debreceni (Németh Márió 70.), Bosnjak – Holdampf, Kiss B., Csilus (Schimmer 59.), Jancsó (Kállai 59.) – Dragóner, Medgyes (Doktorics 70.)

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerzők: Priskin 24., Fejes 60., Vankó 77.

 

A Merkantil Bank Liga hétközi fordulójában nyugati rangadóra került sor, Győrbe látogatott a Szombathelyi Haladás együttese. A két csapat szombathelyi találkozóján 1-1-es döntetlen született tavaly októberben. A vasiaknál visszatért Csilus Tamás, valamint Mocsi Attila is letöltötte eltiltását, így mindketten Mátyus János rendelkezésére álltak.

 

Két távoli kísérlettel kezdődött az összecsapás, az egyik oldalon Csilus, míg a másikon Vitális vette célba a kaput. Azt nem lehetett mondani, hogy egymásnak estek volna a csapatok, láthatóan jól felkészültek egymásból a felek. Labdabirtoklás, valamint helyzetek tekintetében is a Haladás játszott valamelyest fölényben, egy szöglet után Mocsi járt közel a gólszerzéshez egy perdítéssel, de az kapu mellé ment. Ezt követően aztán egy meglehetősen véleményes szituáció után kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető a győriek javára, majd némileg váratlanul, a 24. percben előnyhöz is jutott a hazai csapat, miután egy bal oldali beadás találta meg Priskin fejét. A bekapott gól után nem esett össze a Haladás, a saját játékát játszva, türelmesen próbált helyzeteket kialakítani. Holdampf távoli lökete nem sokkal kerülte el a kaput, majd nem sokkal később Medgyes is előtt is komoly gólszerzési lehetőség adódott. A legközelebb mégis Németh Milán járt a gólszerzéshez, akinek közvetlen közelről leadott próbálkozását bravúrral tudta védeni a Rába-partaiak hálóőre. A szombathelyiek balhátvédje még a félidő végére is tartogatott egy sistergős bombát, ami azonban nem talált kaput, így 1-0-s győri vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

 

A második játékrész hasonlóképp kezdődött, mint az első, a Haladás próbálta minél nagyobb nyomás alá helyezni ellenfele kapuját és megszerezni az egyenlítő találatot, de az utolsó passzokba, befejezésekbe rendre hiba csúszott. A győriek Vitális szabadrúgása révén veszélyeztettek, Verpecz azonban a helyén volt, és ki tudta tornázni a próbálkozást. Az 57. percben aztán nyugodtan mondhatjuk, hogy a mérkőzés fordulópontja következett: az eltiltásából visszatérő Mocsi Attila megkapta második sárga lapját, így számára idő előtt fejeződött be a találkozó. Nehéz helyzetbe került a Haladás, ráadásul a hazaiak mindent megtettek, hogy egy harmadik góllal végleg lezárják a találkozót. Egy lecsorgó labdát ugyan még sikerült blokkolnia a vasi védőknek, az ezt követő szöglet után azonban Fejes András tudta növelni a házigazda előnyét. A Haladás ezután sem tett le a szépítő találatról, Dragóner előtt adódott is erre esély, de a 77. percben ismét a Győr talált a kapuba, miután Vankó egy tőle induló akciót saját maga fejezett be. A hajrában még egy meglehetősen érdekes döntést követően megítélt büntetőt is elvégezhettek a hazaiak, de Verpecz hárítani tudott. A házigazda 3-0 arányban nyerte meg zöld-fehér összecsapást.

 

Vasárnap már újabb mérkőzés vár a Haladásra, Schimmer Szabolcsék a Kazincbarcika együttesét fogadják 17 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia 

 

 

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
16 éves lányt követett a szombathelyi vasútállomástól azért, hogy megerőszakolja
A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
Nem kell maszk a belső terekben
A kormányinfón újabb járványszabályok lazítását jelentették be.
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég
Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás
A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.
11. alkalommal düböröghet az AlteRába
Idén – egy év kihagyás után – ismét megrendezik az ország legnagyobb kerti partiját, az AlteRába Fesztivált július 13-tól 17-ig Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban. Hegedüs Lászlóval, Hegével a szervezés nehézségeiről, az érvényes jogszabályokról és a bizakodásról beszélgettünk.
legfrissebbek
OKF: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait!
A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit. Többfelé 100 kilométer/órás szél is lehet.
Több helyen csaptak fel a lángok Rábapaty határában
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott
A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.
Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál
Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle.
Már Horvátországban is jelen van a fertőzőbb delta variáns
Szlovénia után Horvátország is bejelentette, hogy az országban jelen van az először Indiában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb delta variáns.