km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Veretlenek maradtak a csapatok

Veretlenek maradtak a csapatok

Gól nélküli döntetlent játszott Kaposváron a Szentlőrinc ellen a Szombathelyi Haladás, amely továbbra is őrzi első helyét az NB/II-ben.

 

Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás: 0–0


Kaposvár, Rákóczi Stadion, 100 néző. Vezette: Pillók Ádám ( Mohos Milán, Máyer Gábor)


SZENTLŐRINC: Prokop – Erdélyi B., Keresztes, Tamás L., Németh Márk – Harsányi (Kovács M., 71.), Havas, Kiss-Szemán, Cenaj – Jancsó (Törőcsik, 82.), Grumics (Mervó, 71.).  Vezetőedző: Marian Sluka


HALADÁS: Rózsa – Kállai K., Mocsi, Németh Milán, Devecseri (Guzmics, 54.) – Kiss B. (Tóth Máté, 75.), Szekér Á., Holdampf, Csilus T. – Tóth Milán (Hegedűs, 65.), Tóth-Gábor (Horváth R., 46.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

 

Németh Szabolcs nem változtatott a vasárnapi győztes csapaton a Szentlőrinc ellen. Az 5. percben Tóth-Gábor Kristóf került lövőhelyzetbe, de Prokop védett. Az első tíz perc enyhe szombathelyi mezőnyfölényt hozott, igazi helyzet nélkül. A 16. percben aztán Kiss-Szemán tüzelhetett a 16-oson belülről, de a labda elkerülte a kaput. Negyed óra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, sok hibával fociztak a csapatok.

 

Egyre inkább a piros-feketék domináltak, a 23. percben Tamás lövésénél Rózsa hatalmasat védett, majd a szögletet követően Keresztes centiméterekkel lőtt mellé. A 27. percben Grumic tört kapura egy kényszerítő után, hét méterről, balról tüzelt, Rózsa vetődve a mezőnybe ütötte a labdát. Az első fél óra után bizony a „hazaiak” álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez...

 

Kijött a szorításból a Hali, de igazi ziccert nem tudott kidolgozni a vasi alakulat. A mezőnyben gyűrték egymás a felek, továbbra is rengeteg hibával. Az elmúlt hetekben mutatott jó játékát az első játékrészben nem tudta megismételni a Haladás.

 

Szünetben cserélt Németh Szabolcs, a fiatal Horváth Rajmund kapott szerepet. Az eső beeredt, de ez nem frissítette fel a csapatokat. A Hali birtokolta többet a labdát, de helyzet továbbra sem adódott egyik oldalon sem a fordulást követően. A 60. percig szinte semmi érdemi nem történt, mindössze annyi, hogy beállt Guzmics Devecseri helyett. A labda a zöld-fehér lábakon járt, a 67. percben Németh Milán lőtt 22 méterről, Prokop könnyedén hárított.

 

A 69. percben egy szabadrúgás után Guzmics csúsztatott, Hegedűs lövését azonban védte a piros-feketék kapusa. Ez nagy lehetőség volt! Aztán leült a meccs, sok szabálytalanságot követtek el a játékosok. A 82. percben Hegedűs baloldali beadása után Csilus 22 méterről kirúgta a stadionból a labdát…

 

Maradt a 0-0, az első félidőben a Szentlőrinc, a másodikban a Haladás járt közelebb a győzelemhez, így az iksz igazságosnak mondható eredmény.

 

Krilov István

Fotó: Nagy Jácint / Savaria Fórum

 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.