km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Vereséget szenvedett az SZKKA a tavalyi bronzérmes otthonában

Vereséget szenvedett az SZKKA a tavalyi bronzérmes otthonában

A Mosonmagyaróvár 37-30-ra győzte le a szombathelyi együttest.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA 10. FORDULÓ

MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁRI KC – HUNGAST SZOMBATHELYI KKA 37-30 (19-11)

SZKKA: Tomasevics – Csire 3, Stosics 1, Gorilszka 3, Pődör R. 4, Horváth P. 3, Cristina 2 Csere: Balog (K), Christe (K) 1, Kadlicsek 5, Virág 1, Szendrei, Prkacin 1, Pődör B. 3, Forgács 3, Szmolek

Vezetőedző: Marosán György

 

Hosszú szünet után folytatódott az női élvonalbeli kézilabdabajnokság, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia pedig a Mosonmagyaróvár otthonába látogatott.

 

Az első akció végén Liliia Gorilska a kapufát találta el, de aztán Csire Fanni két gyors találatával lépéselőnybe kerültek a vendégek a találkozó elején - fogalmazott a klub honlapja. Jó védekezésnek köszönhetően 4-1-re is el tudott lépni Marosán György csapata, a hazaiak azonban rövid idő alatt ledolgozták hátrányukat, a 10. percben 5-5 volt az állás. A folytatásban sok volt a hiba, a jóval esélyesebb MKC pedig folyamatosan kezdte átvenni a játék irányítását, a félidő felénél, 8-5-ös hazai vezetésnél Marosán György kérte ki a találkozó első idejét. Liliia Gorilska hosszú gólcsend után köszönt be, de lerohanásos könnyű gólokkal tovább növelte előnyét a hazai gárda, 12-6 állt az eredményjelzőn. A folytatásban négy gólra is visszkapaszkodott az SZKKA, de a játékrész utolsó tíz percében már egyértelműen a Mosonmagyaróvár dominált, harminc percnyi játékot követően 19-11 volt az álllás.

 

Balog Judit rögtön két védéssel nyitotta a második játékrészt, a hátrányból azonban így sem tudott ledolgozni a vasi gárda.  A 37. percben a tízgólos különbséget is átlépte az MKC, 24-14. A folytatásban a fiatalok lehetőséget kaptak Marosán Györgytől, ráadásul Pődör Blanka és Forgács Viktória is többször betalált az UFM Arénában. Az utolsó negyedóra teljesen kiegyenlített játékot hozott, tartották a lépést a vendégek a nemzetközi porondon szereplő hazaiakkal, a hajrában bementek tíz gól alá is. Christe egészpályás találata után Kadlicsek állította be a 37-30-as végeredményt.

 

A szombathelyiek következő mérkőzésére január 12-én kerül sor, a csapat az FTC otthonába utazik.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A MÁSZ tagjai nyitva lesznek a független benzinkutak demonstrációja idején is
A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án - közölte a szövetség szombaton, miután arról értesült, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége megmozdulást hirdetett, amelynek következtében azon a két napon a tagságukhoz tartozó 500-600 töltőállomás várhatóan nem fog üzemelni.
Szabi, a pék: megyek haza a karneválra
„A kemence mellett érzem a legjobban magam” – vallja Szabadfi Szabolcs, vagy, ahogy most már mindenki ismeri, Szabi a pék. Éppen ezért kedvenc kemencéjével érkezik Szombathelyre. Egy hosszú műszak után beszélgettünk a reformernek számító, szakmáját 33 éve újító pékkel. Az apropó kettős: egyrészt közeleg az új kenyér ünnepe, másrészt a Savaria Karneválon újra megkóstolhatjuk Szabi kovászos finomságait.
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.