km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Vereséget szenvedett a Falco, a Szeged jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában

Vereséget szenvedett a Falco, a Szeged jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában

A szombathelyiek hiába kapaszkodtak vissza tizenhét pontos hátrányból, fordítani már nem tudtak, 78-74 arányban nyert a SZEDEÁK.

 

FÉRFI ZSÍROS TIBOR KOSÁRLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 74-78 (19-23, 14-24, 15-18, 26-13)

Falco: Váradi 14/6, Somogyi 2, Clark 7/3, Golomán 2, Keller 8. Cserék: Perl 31/6, Kovács 3/3, Barac 7, Hawkins -

Edző: Milos Konakov

Szeged: Persons 16/9, Polányi 3/3, Cook 11/3, Bognár 23/12, Alston 11/9. Cserék: Davis 3/3, Szatmári 9/3, Keller -, Kerpel-Fronius -, Filipovic 2

Edző: Simándi Árpád

 

A címvédés reményében utazott Debrecenbe a Falco együttese a Zsíros Tibor Magyar Kupában, az első lépést pedig a Szeged legyőzésével tehette meg a sárga-fekete alakulat. 

 

Golomán adta el a labdát az első szombathelyi támadásnál, ám Persons is így járt a túloldalon. Somogyi Ádám távoli duplája jelentette az idei esemény első kosarát, majd Alston egy pontos hármassal fordított (2-3) - írja a bb1.hu. Egy-két elhibázott akciót követően Clark lépett be lendületesen az alapvonalon, majd Váradi is elsüllyesztett egy középtávolit (6-3). Bognár küzdött nagyot a festékben, Cook pedig egy nagy zsákolással talpra ugrasztotta a szegedi kispadod, igaz, Keller Ákos megmozdulása sem volt csúnyább a túloldalon (8-7). Jól tartotta magát a Szedeák, Polányi triplájával újra Simándi Árpád alakulata került lépéselőnybe a negyed közepén (8-10). Persons első hármaskísérlete is beakadt, Váradi válaszolt (10-13). Bognár is pontosan célzott, Barac 2+1-es akcióból tudott szépíteni, bár a ráadás büntetőt kihagyta (12-16). Persons állt bele egy leütés után, továbbra is remekül támadott a Szeged, ráadásul hátul is magabiztosak voltak Bognárék. Alston trojkája is beakadt, már kilenccel mentek a kék-mezesek és az első negyedből már csak két perc volt vissza (12-21). Szatmári atletikus ziccerével a tízet is átlépte a különbség, ám Perl hármasa jókor jött a sárga-feketéknek, ezzel pedig el is kezdtek közelebb jönni a vasiak, fel is zárkóztak a felvonás végére, 19-23 volt az állás.

 

Filipovic kosarával indult a második etap, ráadásul Barac technikai hibát kapott színéskedésért, majd Persons büntetője is célba ért (19-26). Perl próbálta a hátára venni az övéit, de ebben a periódusban is mindenre volt válasza a szegedieknek, Bognár előbb egy triplát, majd két büntetőt értékesített (23-31). Egy kis futással megint közelebb jött volna a Szombathely, de Persons futtából eleresztett távolija beakadt, folyamatosan őrizte a 6-8 pontos előnyét a Szedeák (30-38). Egy időkérést követően Bognár büntetőivel folytatódott a meccs, aki már 14 pontnál járt, a differencia pedig újfent elérte a tízet (30-40). Az utolsó percben Szatmáritól érkezett zsinórban öt pont és hiába Kovács hármasa, magabiztos szegedi előnnyel mehettek nagyszünetre a felek, 33-47 állt az eredményjelzőn.

 

Keller közelijével indult a harmadik felvonás, míg a szegediektől Persons dobott be egy hármast, miután a csapata agresszívan ment a támadólepattanóért (35-50). Váradi középtávolija pontos volt, de azonnal jött Bognártól egy zsákolás. Extázisban játszottak a szegediek, a kispad is együtt élt a játékkal, minden egyes megmozdulás után jött a vastaps a cseréktől (37-52). Persons megoldása után tovább nyílt az olló, Perl gondoskodott róla, hogy ne tudjon a húszpontos vezetésért támadni a Szeged, igaz, Cook triplája így is beesett (39-57). Váradi és Perl vezérletével megkezdte a nagy felzárkózási rohamot a Falco, Simándi Árpád azonnal időt kért (44-57). Átállt zónavédekezésre a Szombathely, ami be is jött, Váradi ziccerezhetett egy gyorsindításból (46-57). Alston visszapöcizett támadólepattanója hosszú szegedi gólcsendet tört meg, meg is jött a dobókedve, egy hármast is értékesített (46-62). Perl duplájára Davis triplával felelt, magabiztosnak tűnt a Szedeák (48-65). A felvonás végén már nem esett több kosár, így innen várhatták a csapatok az utolsó etapot.

 

A záró negyed két Perl-büntetővel kezdődött, majd kisvártatva újra a válogatott hátvéd állhatott a vonalra (52-65). Perl ezúttal is a hátán cipelte a csapatát, egymaga 6-0-val nyitott, jött az időkérés szegedi részről (54-65). Egy jó védekezést követően Golomán is két büntetőhöz jutott, ezzel pedig hosszú-hosszú idő után visszajött tízen belülre a vasi együttes (56-65). Cook duplája volt az első szegedi kosár a negyedben, Perltől jött a válasz (58-67). Perl ezután egy trojkát is elsüllyesztett, ezúttal is ihletett formában játszott, miközben kezdett egy kicsit szétesni a Szedeák (61-67). Bognár Kristóf nagyon fontos triplát dobott, ezután Boris Barac büntetői jöttek, öt perc maradt (63-70). Cook talált utat a gyűrűig, majd sikerült egyet kivédekeznie a Szegednek, de Barac révén megint lopta a távolságot a Falco (65-72). Rashun Davis kipontozódott, a kiharcolt faultból pedig újra Perl büntetőzhetett (67-72). Három perccel a vége előtt labdát szereztek a szombathelyiek, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Nem tudott gyűrűbe találni a Szedeák, majd Váradi hármasa szottyant a hálóban, két perccel a vége előtt feljött két pontra a Szombathely (70-72). Cook nehéz helyzetből is kosarat szerzett négypontos szegedi előnnyel várhatták a végjátékot a csapatok (70-74). Fontos lepattanót szerzett meg a Szedeák, majd egy hosszú támadást követően Bognár harcolt ki faultot. Az első kimaradt, a második bement, 1:13 volt az órán (70-75). Keller kapott labdát üresen és tette a gyűrűbe, majd újfent Perl állhatott a vonal mögé (74-75). Időt kért Simándi Árpád, negyven másodperc maradt. Persons kapta meg a labdát és osztotta le Bognárnak, aki elképesztően nagy hármast dobott, időt kért a Falco (74-78). Tizenkilenccel az órán támadhatott a Falco, amely két triplát és egy duplát is kihagyott, ezzel pedig a Szeged örülhetett az elődöntőbe jutásnak.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.