km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
800 méteren újul meg a Szent Imre utcában a járda

800 méteren újul meg a Szent Imre utcában a járda

Sikeresen pályázott tavaly Vép városa a Belügyminisztérium pályázatán, ennek köszönhetően újul meg a Szent Imre utca járdaszakasza. Az új, térköves járda műszaki átadása már meg is történt.

 

Kovács Péter, Vép polgármestere elmondta, hogy a járdát a Belügyminisztérium pályázati forrásából, valamint önerőből újítják meg. A pályázaton 18,7 millió forintot nyertek, a kivitelezéshez még 20 százalék önerőt kellett hozzátenni, így Vép város 10 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. Ebből az összegből, a 28,7 millió forintból mintegy 800 méteren újulhat meg a Szent Imre utcában a szakasz. A járda 1,2 méter szélességű, térkő burkolatú lesz.  


– Forgalmas szakaszt sikerült most pályázati pénzből és önerőből megújítani – tette hozzá a polgármester. – Ez egy úgynevezett gyűjtőjárda, több utca is ide fut ki, egy buszmegállóhoz vezet. Nem volt biztonságos a korábbi járda, sok helyen töredezett volt már, így ráfért a felújítás. Az új térköves járda, mely szélesebb is lesz a korábbinál, már minden követelménynek megfelel. 


A munkák elvégzésének határideje május 15-e, de úgy tűnik, korábban végez a kivitelező. A járda műszaki átadása már megtörtént. Nemcsak ez az egy szakasz újulhat meg idén: mivel az elmúlt években végeztek az útfelújításokkal, már csak egyetlen utca várat magára, ám ott még bekötési munkák zajlanak, így idén a járdákra helyezik a hangsúlyt. Folyamatosan keresik a pályázati felhívásokat a járdák felújítására. 

 

Fotó: Nagy Jácint / Savaria Fórum

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.