km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
800 méteren újul meg a Szent Imre utcában a járda

800 méteren újul meg a Szent Imre utcában a járda

Sikeresen pályázott tavaly Vép városa a Belügyminisztérium pályázatán, ennek köszönhetően újul meg a Szent Imre utca járdaszakasza. Az új, térköves járda műszaki átadása már meg is történt.

 

Kovács Péter, Vép polgármestere elmondta, hogy a járdát a Belügyminisztérium pályázati forrásából, valamint önerőből újítják meg. A pályázaton 18,7 millió forintot nyertek, a kivitelezéshez még 20 százalék önerőt kellett hozzátenni, így Vép város 10 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. Ebből az összegből, a 28,7 millió forintból mintegy 800 méteren újulhat meg a Szent Imre utcában a szakasz. A járda 1,2 méter szélességű, térkő burkolatú lesz.  


– Forgalmas szakaszt sikerült most pályázati pénzből és önerőből megújítani – tette hozzá a polgármester. – Ez egy úgynevezett gyűjtőjárda, több utca is ide fut ki, egy buszmegállóhoz vezet. Nem volt biztonságos a korábbi járda, sok helyen töredezett volt már, így ráfért a felújítás. Az új térköves járda, mely szélesebb is lesz a korábbinál, már minden követelménynek megfelel. 


A munkák elvégzésének határideje május 15-e, de úgy tűnik, korábban végez a kivitelező. A járda műszaki átadása már megtörtént. Nemcsak ez az egy szakasz újulhat meg idén: mivel az elmúlt években végeztek az útfelújításokkal, már csak egyetlen utca várat magára, ám ott még bekötési munkák zajlanak, így idén a járdákra helyezik a hangsúlyt. Folyamatosan keresik a pályázati felhívásokat a járdák felújítására. 

 

Fotó: Nagy Jácint / Savaria Fórum

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.