km/óra
  2023.09.22., péntek  •  Móric napja
800 méteren újul meg a Szent Imre utcában a járda

800 méteren újul meg a Szent Imre utcában a járda

Sikeresen pályázott tavaly Vép városa a Belügyminisztérium pályázatán, ennek köszönhetően újul meg a Szent Imre utca járdaszakasza. Az új, térköves járda műszaki átadása már meg is történt.

 

Kovács Péter, Vép polgármestere elmondta, hogy a járdát a Belügyminisztérium pályázati forrásából, valamint önerőből újítják meg. A pályázaton 18,7 millió forintot nyertek, a kivitelezéshez még 20 százalék önerőt kellett hozzátenni, így Vép város 10 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. Ebből az összegből, a 28,7 millió forintból mintegy 800 méteren újulhat meg a Szent Imre utcában a szakasz. A járda 1,2 méter szélességű, térkő burkolatú lesz.  


– Forgalmas szakaszt sikerült most pályázati pénzből és önerőből megújítani – tette hozzá a polgármester. – Ez egy úgynevezett gyűjtőjárda, több utca is ide fut ki, egy buszmegállóhoz vezet. Nem volt biztonságos a korábbi járda, sok helyen töredezett volt már, így ráfért a felújítás. Az új térköves járda, mely szélesebb is lesz a korábbinál, már minden követelménynek megfelel. 


A munkák elvégzésének határideje május 15-e, de úgy tűnik, korábban végez a kivitelező. A járda műszaki átadása már megtörtént. Nemcsak ez az egy szakasz újulhat meg idén: mivel az elmúlt években végeztek az útfelújításokkal, már csak egyetlen utca várat magára, ám ott még bekötési munkák zajlanak, így idén a járdákra helyezik a hangsúlyt. Folyamatosan keresik a pályázati felhívásokat a járdák felújítására. 

 

Fotó: Nagy Jácint / Savaria Fórum

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.