km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Tűzoltóautó repítette házhoz a Mikulást

Tűzoltóautó repítette házhoz a Mikulást

A koronavírus-járvány ellenére Vépen is igyekeznek mindenkinek széppé varázsolni az adventi várakozás idejét. Természetesen ebből a gyerekek sem maradtak ki.

 

Régóta hagyomány a városban, hogy a Mikulás meglepi a gyerekeket egy kis ajándékkal. A korábbi években a fő téren ünnepséggel kedveskedtek a Nagyszakállúnak, ezt azonban a járvány felülírta. Már tavaly is házhoz ment a Mikulás, s ezt a szokását az idei évben is megtartotta. 


- Idén a művelődési ház előterébe került a Mikulás postaládája, melybe heteken keresztül vártuk a kívánságokat, rajzokat, melyeket természetesen eljuttattunk neki – mondja Iszakné Koszorús Judit, a művelődési ház igazgatója. – Örültünk, hogy ilyen sokan eljöttek és használták a postaládát. December 5-én délután pedig innen indultak el a Mikulások és a segítőik, s járták körbe a várost, érdemes volt a zenélő autókat figyelni. A rossz idő sem tántorította el őket és a segítőiket, minden 10 év alatti gyerekhez eljutottak és természetesen megajándékozták őket. Reméljük, hogy mindenkinek örömet tudtunk okozni. Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, de azt gondolom hogy a legszebb köszönet a gyerek őszinte mosolya és csillogó szeme volt. 


Vépen minden nagyobb rendezvény elmarad a vírushelyzet miatt, de vasárnaponként a reggeli mise után meggyújtják az adventi koszorú gyertyáit. A felnőtteket pedig egy kis játékra invitálták, advent idején Vépen is kigyúlnak a fények az ablakokban, jelezve az ünnep közeledtét. Minden nap máshol kapcsolják be a fényeket, kis segítséggel pedig fel kell kutatni az aznapi házat. A játék már zajlik, a közösségi oldalon lehet követni a fejleményeket. Azoknak pedig, akik minden ablakot megtalálnak, meglepetéssel készülnek a szervezők. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.