km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Vépen is elbúcsúztatták a nyarat

Vépen is elbúcsúztatták a nyarat

Idén családias hangulatban várták a vépi Nyárbúcsúztató Kisvárosnapra látogató vendégeket. Olyan programokat állítottak össze, melyekkel kicsiknek és nagyoknak is kedveztek.

 

Kovács Péter polgármester elmondta, a korábbi években kétnapos programokat szerveztek, hogy megünnepeljék a várossá válást, ezt azonban a vírushelyzet miatt tavaly és idén is át kellett gondolniuk.  


– Június végén, július elején tartottuk a korábbi években a fesztivált a városban, idén az időponton is kénytelenek voltunk változtatni – folyatta a polgármester. – Sokat gondolkodtunk, hogy mi lenne a legideálisabb időpont, júniusban a Covid miatt még nem szerettünk volna nagyszabású programot szervezni. Szeptember elejére esett a választásunk, hiszen ilyenkor még általában is időjárás is kedvez a szabadtéri rendezvényeknek. Azért vasárnapra tettük a programokat, hogy minden fellépő el tudjon jönni. Kora délután közös főzéssel indultak a programok, melyen kilenc csapat vett részt. A városban ténykedő egyesületek, a testület és baráti társaságok fogtak össze, hogy különböző ételekkel örvendeztessék meg az ide látogatókat. Nem verseny volt, hanem közös főzés, mely nagyon jó hangulatban telt. A végeredményről pedig sokat elmond, hogy minden elfogyott. 


15 órától kezdődtek a színpadon a műsorok, először a gyerekeknek kedveztek, ugyanis megnyitott Frédi Bácsi Bábszínháza. Ezen kívül kézműveskedéssel, arcfestéssel, légvárral kedveskedtek a szervezők.


Volt táncház és dalkommandó is. A jó hangulatról gondoskodott a Varnyú Country és a Jade Hastánc Klub. 20 órától az Animal Cannibals, 21 órától pedig  Sós Fecó adott koncertet. A rendezvényre sokan kilátogattak, közel éjfélig tartott a buli.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.
Világsztárok az Aréna Savariában
A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Győri Audi FC lesz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ellenfele szerdán este hat órától az aréna Savariában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
Idegen nyelvi szakmai nap a Premontreiben
Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek elsajátítására. Mind a továbbtanulás, mind pedig a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából a közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsga megszerzése, valamint a használható nyelvtudás, nélkülözhetetlen. Az álláshirdetések nagy részében elsődleges elvárás az angol vagy a német nyelv ismerete, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala. A gimnáziumban a múlt héten tartottak szakmai napot.