km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
Vépen is elbúcsúztatták a nyarat

Vépen is elbúcsúztatták a nyarat

Idén családias hangulatban várták a vépi Nyárbúcsúztató Kisvárosnapra látogató vendégeket. Olyan programokat állítottak össze, melyekkel kicsiknek és nagyoknak is kedveztek.

 

Kovács Péter polgármester elmondta, a korábbi években kétnapos programokat szerveztek, hogy megünnepeljék a várossá válást, ezt azonban a vírushelyzet miatt tavaly és idén is át kellett gondolniuk.  


– Június végén, július elején tartottuk a korábbi években a fesztivált a városban, idén az időponton is kénytelenek voltunk változtatni – folyatta a polgármester. – Sokat gondolkodtunk, hogy mi lenne a legideálisabb időpont, júniusban a Covid miatt még nem szerettünk volna nagyszabású programot szervezni. Szeptember elejére esett a választásunk, hiszen ilyenkor még általában is időjárás is kedvez a szabadtéri rendezvényeknek. Azért vasárnapra tettük a programokat, hogy minden fellépő el tudjon jönni. Kora délután közös főzéssel indultak a programok, melyen kilenc csapat vett részt. A városban ténykedő egyesületek, a testület és baráti társaságok fogtak össze, hogy különböző ételekkel örvendeztessék meg az ide látogatókat. Nem verseny volt, hanem közös főzés, mely nagyon jó hangulatban telt. A végeredményről pedig sokat elmond, hogy minden elfogyott. 


15 órától kezdődtek a színpadon a műsorok, először a gyerekeknek kedveztek, ugyanis megnyitott Frédi Bácsi Bábszínháza. Ezen kívül kézműveskedéssel, arcfestéssel, légvárral kedveskedtek a szervezők.


Volt táncház és dalkommandó is. A jó hangulatról gondoskodott a Varnyú Country és a Jade Hastánc Klub. 20 órától az Animal Cannibals, 21 órától pedig  Sós Fecó adott koncertet. A rendezvényre sokan kilátogattak, közel éjfélig tartott a buli.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Marad a nyárias idő csütörtökön is
Devizapiac: alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama
Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Változik a buszmenetrend, épül a forgalmi iroda Szombathelyen
Korszerűsíti a BLAGUSS Kft. az Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú szolgáltatási decentrum épületét, külső és belső átalakítással, energetikai fejlesztéssel, valamint az általa üzemeltetett autóbuszflotta is bővül 4 új MIDI autóbusszal (3 db gázolaj üzemanyagú, 1 db elektromos), erről is kapnak tájékoztatót a közgyűlésen a képviselők. Figyelembe véve az utasok igényeit, október 16-tól változik a helyi járatos buszok menetrendje: közvetlen temetőjárat indul a Derkovits-lakótelepről, és sűrűbben mennek a buszok a Parkerdőbe.
Haladás: Győztes hazatérés
A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában játszotta első mérkőzését a Hali Szombathelyen a gyepcsere miatt. A Rohonci úton a vasiak 2-1-re verték a Soroksárt.
Rendőrök versenyeztek Szombathelyen (képgalériával)
Tizenkettedik alkalommal rendeztek Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt a vármegyék legjobb forgalomirányítói, gépkocsizó- és motoros járőrei számára. 60 rendőr indult az idei próbán, amelynek Szombathely és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság volt a házigazdája.