km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton

Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.

 

A vádlott 2021. október 15. napján délben egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett a 86-os számú főúton Szombathely felől Zanat irányába. A főutat útszintben keresztezi a Szombathely-Budapest vasútvonal. A vasúti átjáró az AS 1122 számú fél- és fénysorompóval biztosított. 


A vádlott a járműszerelvénnyel a vasúti átjáróhoz érve a fénysorompó piros jelzésére megállt, majd mikor a fénysorompó fehér jelzést mutatott, akkor a járműszerelvénnyel behajtott a vasúti átjáróba, azonban ekkor a fénysorompó jelzési képe ismételten pirosra váltott. A vádlott a járműszerelvénnyel hátramenetben akarta elhagyni a vasúti átjárót, azonban a mezőgazdasági vontató lefulladt, megállt, s mire ismét el tudott indulni, addigra a „b” árboc csapórúdja rázáródott a pótkocsira, ami azt letörte. Ezt követően a vádlott a helyszínről értesítette a hatóságokat.


Az ítélet jogerős.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.