km/óra
  2024.07.19., péntek  •  Emília napja
Nyertes minden szereplő – Egyre szebb a VAOSZ tekepálya

Nyertes minden szereplő – Egyre szebb a VAOSZ tekepálya

Defibrillátort adományozott az önkormányzat a Vasi Tekesportért Alapítványnak ma délelőtt a VAOSZ tekepályán, amelyet az idei évtől az egyesület üzemeltet és újít fel. A sajtótájékoztatón részt vett dr. László Győző sportügyekért is felelős alpolgármester, Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke, Hegyi Gábor, a Vasi Tekesportért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Hegedüs András, a Vasi Tekesportért Alapítvány sportmenedzsere, Csercsics Balázs szponzor, valamint Németh Lajos, többszörös világbajnok, az alapítvány támogatója.

- Úgy éreztük, hogy eljött a pillanat, amikor érdemes egy vonalat húzni. Szombathelyen számos olyan kötelező feladat van, amelyet nem az önkormányzat közvetlenül, hanem civil szervezetekkel közösen valósít meg, egy win-win helyzetet létrehozva. A tavalyi évig még nem volt rá példa, hogy a sport területén is legyen ilyetén együttműködés – a tekésekkel együtt hoztuk tető alá az első feladatellátási megállapodást. Ennek a lényege az volt, hogy a VAOSZ tekepályát olyanok üzemeltessék és vezessék, akiknek ez szívügye – fogalmazott Tóth Kálmán bizottsági elnök.

- Olyan partnerre találtunk a tekepálya működtetése során, amely nagyon jó példája annak, hogy ha egy megfelelő, gondos gazdát találunk egy feladathoz, akkor bátran rábízhatjuk értékünket – hangsúlyozta dr. László Győző, aki felelevenítette, hogy milyen rossz állapotban volt az ingatlan. A tetőcserében szerepet vállalt az önkormányzat, de az alapítvány, valamint a mögöttük álló támogató csapat nagyon komoly vállalásokat tett.

- Felújult szinte minden az épületben, most már infrastrukturálisan is olyan magas szinte kerül az épület, mint amilyen a szakmai munka az alapítványnál. És itt nemcsak sport, hanem közösség tevékenységről is beszélünk, hiszen rengetegen járnak ide. Ez egy jól működő konstrukció, itt valóban nyertes minden szereplő – húzta alá az alpolgármester, aki egy defibrillátort adott át az egyesületnek.

Hegyi Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke megköszönte az önkormányzat támogatását, majd a civil szerveződés létrejöttéről beszélt Mint fogalmazott: maguk sem tudták, mekkora fába vágták a fejszéjüket, amikor megszervezték az alapítványt.

- Sokat fejlődött az alapítvány által a tekepálya, nem dicsekvés, de azt mondhatom, hogy jó gazdái vagyunk a létesítménynek. Megannyi feladattal végeztünk, megkezdtük a fűtés korszerűsítését is, de még van bőséggel teendőnk – tette hozzá a kuratórium elnöke.  

Hegedüs András, az alapítvány menedzsere felsorolta részletesen az eddigi beruházásokat, majd a VAOSZ-ban folyó sportéletről is beszélt. Négy bajnokság küzdelmeinek ad otthont a létesítmény, a legfiatalabb versenyző 8, a legidősebb pedig 87 esztendős. Németh Lajos a szombathelyi tekesport történetét elevenítette fel, Csercsics Balázs, a Csercsics Faipari Kft. tulajdonosa pedig a civil összefogás erejét hangsúlyozta.

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Magyarország rendezi a következő EPC-csúcsot
Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.
Ne érje váratlanul, ha belefut egy-két kósza záporba pénteken és szombaton
Jelentősen változott az előrejelzés szombatra.
Picikét magához tért a forint csütörtök estére
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
„Boldog vagyok, hogy ismét a Falco sikeréért küzdhetek”
Váradi Benedek, a Falco emblematikus alakja, háromszoros bajnoka, Magyar Kupa-győztese két külföldön töltött év után ismét szombathelyi színekben pattogtat. A sárga-feketék saját nevelésű játékosa az előző idényben lengyel bajnok lett a Trefl Sopot együttesével, ám úgy érezte, szeretne hazatérni. A magyar válogatott kiválóság döntéséről, valamint a Litvániában és Lengyelországban eltöltött időszakról is mesélt nekünk.
Orbán: az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia
A mi koncepciónk lényege, ami eltér a hivatalos koncepciótól, hogy az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia, hanem egy stratégiai autonómia jegyében – és ezt éltetjük itt egyfolytában – egy saját, európai megközelítés kellene – közölte az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor csütörtökön az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.