km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Vasi Kislegényczéh: karnyújtásnyira a döntő - Ön is segíthet a szavazatával a néptáncosoknak!

Vasi Kislegényczéh: karnyújtásnyira a döntő - Ön is segíthet a szavazatával a néptáncosoknak!

A december 6-i középdöntőből a közönség is továbbjuttathatja a szombathelyi néptáncosokat – szavazatával ön is segíthet jövő pénteken,

November 8-án az első elődöntővel megkezdődött a Fölszállott a páva idei gyermekévada, melyben mindjárt az első alkalommal szombathelyiekért izgulhattunk. A Reményik Evangélikus Általános és Művészeti Iskola néptáncosai, azaz a Vasi Kislegényczéh fiúkhoz illő vagánysággal mutatkozott be a műsorban, és a csapat már a középdöntőre készül.


Az elődöntőben elért sikert az erdélyi Szék virtuóz férfitánca hozta meg a tucatnyi kislegénynek. Produkciójuk értékét növelte, hogy széki zenészek muzsikáltak a fiúknak az élő adásban, s minden bizonnyal az októberi széki látogatás élményei is visszaköszöntek a hiteles előadásban. A folytatásban Rábaköz táncait láthatja tőlük a közönség. Nagyon remélik azonban, hogy a szerepléssorozatnak itt még nem szakad vége, hiszen ha lehetőséget kapnak, a döntőben Vas megyébe „hazatérve” szűkebb hazájuk táncaiból mutatnának egy csokorra valót.


Mindehhez számítanak a szombathelyiek segítségére is, ugyanis a december 6-i középdöntőből már a közönség is beszavazhatja kedvencét a fináléba.
 

Fotók: Nagy Jácint

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.