km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Vasi Kislegényczéh: karnyújtásnyira a döntő - Ön is segíthet a szavazatával a néptáncosoknak!

Vasi Kislegényczéh: karnyújtásnyira a döntő - Ön is segíthet a szavazatával a néptáncosoknak!

A december 6-i középdöntőből a közönség is továbbjuttathatja a szombathelyi néptáncosokat – szavazatával ön is segíthet jövő pénteken,

November 8-án az első elődöntővel megkezdődött a Fölszállott a páva idei gyermekévada, melyben mindjárt az első alkalommal szombathelyiekért izgulhattunk. A Reményik Evangélikus Általános és Művészeti Iskola néptáncosai, azaz a Vasi Kislegényczéh fiúkhoz illő vagánysággal mutatkozott be a műsorban, és a csapat már a középdöntőre készül.


Az elődöntőben elért sikert az erdélyi Szék virtuóz férfitánca hozta meg a tucatnyi kislegénynek. Produkciójuk értékét növelte, hogy széki zenészek muzsikáltak a fiúknak az élő adásban, s minden bizonnyal az októberi széki látogatás élményei is visszaköszöntek a hiteles előadásban. A folytatásban Rábaköz táncait láthatja tőlük a közönség. Nagyon remélik azonban, hogy a szerepléssorozatnak itt még nem szakad vége, hiszen ha lehetőséget kapnak, a döntőben Vas megyébe „hazatérve” szűkebb hazájuk táncaiból mutatnának egy csokorra valót.


Mindehhez számítanak a szombathelyiek segítségére is, ugyanis a december 6-i középdöntőből már a közönség is beszavazhatja kedvencét a fináléba.
 

Fotók: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen döntetlen született
A Vép pontvesztésével biztossá vált a Celldömölk harmadik helye, a Bük nehéz helyzetből mentett pontot a Táplán otthonában.
legfrissebbek
Már 6,2 millióan használnak okostelefont Magyarországon
A válaszadók nagyjából kétharmada szintén maximum 10 alkalmazást használt nagyobb gyakorisággal.
Egy apa ölhette meg lányait Aszódon
A 46 éves férfi - nagy valószínűséggel május 20-áról 21-ére virradóra - álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg.
 Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön 
A beléptetettek közül a rendőrség 305 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a börtönt egy tolvaj
A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek.
Ötkilónyi heroint akart Magyarországra csempészni egy német férfi
A dupla falú kofferben a férfi tizenhárom, fóliába tekert csomagban heroint rejtett el.