km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az alkotás szabadsága Táplánszentkereszten

Az alkotás szabadsága Táplánszentkereszten

Vasi amatőr alkotók munkáiból nyílt kiállítás a táplánszentkereszti művelődési házban, ahol most minden falfelületet betöltenek a színes képek. A harmonikus élet adta szabadság című tárlat 16 alkotó munkásságát mutatja be, a kiállítás január végéig várja a látogatókat.

 

A tárlat megnyitóján megtelt a Németh Lajos Művelődési Ház, sokan voltak kíváncsiak az amatőr alkotók munkáiból nyílt vándorkiállításra. Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy 16 alkotó hozta el az általa legszebbnek, legjobbnak tartott munkáját, hogy megmutassa a művészetet kedvelőknek. Olyan Vas megyei művészek hozták el csodás festményeiket, grafikáikat, fotóikat, akiknek szívük, lelkük, életük az alkotás. A kiállítók nemcsak munkájukat ismertették meg a látogatókkal, hanem egy interaktív beszélgetés során be is mutatkoztak, egymásnak adva a szót. Megosztották a közönséggel, hogy ki, mikor, hogyan került közel az alkotáshoz. Mint kiderült, a legtöbben autodidakta módon, hobbiként kezdtek foglalkozni az alkotással, mely sokak életében főszerepet kapott. A legtöbben elmélyültek benne az évek során, most már művészi szinten alkotnak. Az amatőr művészek között minden korosztály képviseltette magát, a 20 évesektől kezdve egészen a nyugdíjasokig. Mindannyian egyetértettek abban, hogy nagyon jó lehetőség egy ilyen vándorkiállítás arra, hogy bemutatkozzanak a művészetet kedvelőknek, miközben egymással is találkozhatnak. 


A megnyitón Perl János polgármester is köszöntötte az alkotókat, beszédében a festészethez és a képzőművészethez kötődő saját élményeit is megosztotta. Helyi művészek is érkeztek, dallal és verssel színesítették a délutánt. A megnyitó részeként kicsit visszatekintettek a karácsony előtti időszakra is: az adventi ablak naptárnyitogató játék részeként 3+1 értékes nyereményt sorsoltak ki. 


A közösségszervező hozzátette, hogy a művelődési házban az elmúlt hónapokban, a járványhelyzet ellenére is próbáltak gazdag kulturális élményekkel kedveskedni a látogatóknak. A tervüket sikerült megvalósítani, hiszen a hideg télből bárki betérhet melegedni a művelődési házba, ahol egy gazdag és változatos kiállítás fogadja. Minden falfelületet betöltenek a képek, így a meleg falak között élményt is kaphatnak a látogatók.


A vándorkiállítás január 30-áig minden szerdán és vasárnap 15.30-tól 17.30-ig megtekinthető. A harmonikus élet adta szabadság című tárlat következő állomása Kőszeg lesz.

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.