km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Gyermeknapi forgatag rengeteg játékkal

Gyermeknapi forgatag rengeteg játékkal

Óriás labirintus, artistaképző akadálypálya, népi fajátékok, sőt még autóbusz, tűzoltó- és kukásautó is várta a kicsiket a városi gyereknapon, az AGORA-ban. Május utolsó vasárnapján a szomorkás időjárás ellenére is nagy volt a vidámság, erről gondoskodtak a szervezők. A városi gyermeknapi forgatag idén új elemmel is bővült, a Szombathelyi Televízió lurkó stúdióvá alakult, ahol a gyerekek kipróbálhatták a híradós műsorvezetést.

 

Igazán ütős kezdéssel indult a városi gyermeknapi forgatag az AGORA-ban. Az Ataru Taiko Ütőegyüttes azonnal jókedvre derítette a betérőket. Volt, aki táncra is perdült. Az aulában koncertek, és a dr. Bohóc Mosolyszolgálat szórakoztattak, kiállítás is nyílt, a nagyterem pedig egy óriási játszóházzá alakult. Népszerű volt a labirintus, éppúgy, ahogy az interaktív kincskereső, a kézműves foglalkozások és a népi fajátékok.


A városi gyermeknapi forgatag az AGORA egyik legkedveltebb ifjúsági programja. Novák Edina, Agora Savaria Kft.  kommunikációs igazgatója elmondta, hogy egy hatalmas térben, több ezer m2-en tudtak a gyermekek játszani, az egészen kicsiktől a kamaszokig kínáltak programot. A játszóház, a labirintus, az interaktív játékok, a bábszínházi előadás, koncert, és persze olyan egészen elképesztő csodavilág, mint a kukásautó, a rendőrautó, a mentőautó.


Ki ne akart volna gyermekkorában tűzoltó, vagy buszvezető lenni? A városi gyereknapon a kicsik beülhettek a hatalmas autóbusz volánja mögé, de a tűzoltó-, mentő- és kukásautó kormánykerekét is megforgathatták.


Május utolsó vasárnapján lurkóstúdióvá változott a Szombathelyi Televízió. Előzetes regisztráció után egymást váltották a 7 és 17 év közötti vállalkozó kedvű ifjak a híradós díszletben. Ők olvasták a gyermeknapi híreket. A lurkóstúdió programja nagyon népszerű volt. Az alkalmi műsorvezetők megkapják emlékbe a róluk készült felvételeket.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.