km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Vármegyei I. osztály: ezúttal a Sárvár elleni rangadót bukta el a Király, zsinórban harmadszor nyert a Söpte

Vármegyei I. osztály: ezúttal a Sárvár elleni rangadót bukta el a Király, zsinórban harmadszor nyert a Söpte

A Celldömölk visszatért a győzelmi ösvényre, de a Körmend, valamint az éllovas Haladás is otthon tartotta a három pontot, amely így már kilenc egységgel vezet a Király SE előtt. A Rábapaty és a Vép vendégként örülhetett, a Táplán és a Vasvár összecsapásán nem jutottak dűlőre egymással a csapatok.

 

A húsvéti dupla forduló második második köréhez érkeztek a csapatok a vármegyei I. osztályban, akik péntek után hétfőn is harcba szálltak a bajnoki pontokért. Ezen a játéknapon is volt olyan összecsapás, amely kiemelkedett a felhozatalból: a Sárvár a Király SE gárdáját látta vendégül. 

 

Szombathelyi Haladás Kft. - Csepregi SE 2-0 (2-0)      Szombathely, vezette: Marton

Haladás: Molnár-Végh - Bolla (Csörnyei, 55.), Pruska (Kopácsi B., 55.), Mozsár, Frák, Stifter, Kopácsi Á. (Bonyhárd, 63.), Zsédely, Takács-Földes, Katona (Faggyas, 73.), Bonchis (Udvardi, 55.)

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Sós, Koósz, Kossuth, Nika M. (Gergye, 91.), Takács Ke., Nika B., Nika Á., Németh, Takács D. (Fogl, 91.)

Gólszerzők: Kopácsi Á. 7., Katona 26.

 

A dupla forduló hazai mérkőzésén is győzelmi szándékkal lépett pályára a tabellaelső Haladás, melynek nagyban megkönnyítette a dolgát, hogy hamar előnybe tudott kerülni. A folytatásban is uralták a mérkőzést a szombathelyiek, s bár nem játszottak nagy sebességgel, második találatukat is megszerezték, amely egyben a 2-0-s győzelmet is jelentette számukra. A zöld-fehérek két sikerüknek és a többi eredmény alakulásának köszönhetően nagyon jól jöttek ki a húsvéti dupla fordulóból.

 

Sárvár FC - Király SE 4-2 (3-1)       Sárvár, vezette: Németh

Sárvár: Dénes - Könczöl, Takács (Varga, 83.), Fider, Vajda, Tóth, Kovács, Ódor (Tokaji, 80.), Szemes, Sinka (Németh, 90.), Csonka

Király SE: Horváth A. - Horváth D. (Kudron, 46.), Karvalics (Tóth M., 46.), Takács, Németh, Czöndör, Tóth B. (Fábián, 46.), Rózsás, Halmosi, Csákvári, Potyi (Szabó, 70.)

Gólszerzők: Takács 2 (13., 41.), Ódor 2 (43., 67.), ill. Potyi 30., Czöndör 71.

 

A találkozó első percei a vendégek szája íze szerint alakultak, a sárváriak nem igazán találták a játékukat. A 13. percben egy szép akció végén ennek ellenére a vendéglátó került előnybe, 1-0 állt az eredményjelző táblán. A folytatásban hektikus játék alakult ki, hullámzott a találkozó, majd jött a 30. minutum és a szombathelyiek egyenlítése. A hazaiak nem hagyták annyiban a dolgot, a szünet előtt két perc leforgása alatt kétszer is beköszöntek, így 3-1-ről jöhetett a folytatás. A második etapban főként a biztonságra törekedett a Sárvár, a Király SE-nek kellett jönnie, a hazaiak kontráiban pedig rendre ott volt a veszély. A 67. minutumban aztán tovább is nyitotta az ollót a sárvári alakulat, s bár a vendégek egy szép góllal kozmetikáztak az eredményen, a házigazda teljesen megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Vasvár VSE 0-0 (0-0)      Táplánszentkereszt, vezette: Kondor

Táplán: Gyécsek - Vass, De Paula, Rosner, Dvorschák, Huszár (Markó, 72.), Gyurcsányi, Borsi, Fazekas, Polyák, Szakály

Vasvár: Kántor - Sipos (Gotthárd, 72.), Bíró, Czövek, Elekes (Berta, 53.), Dávid, Péter, Tausz (Schermann, 83.), Mikó, Vincze, Márton

 

A Táplán szerette volna megszerezni első idei győzelmét a Vépen kiénekelt utolsó pillanatos gól után, ám a Vasvár ellen is csak döntetlenre futotta a csapattól.

 

Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE - Alpok Zirkon Vép VSE 0-2 (0-1)      Szarvaskend, vezette: Horváth

Szarvaskend: Biró - Velekei L., Velekei B., Tóth G., Tóth A., Tuboly (Kis-Nemes, 82.), Földes, Tompa (Csillag, 72.), Kopfer, Wolf (Jóna, 53.), Törő

Vép: Bezdi B. - Pogácsás (Czeglédy, 90.), Czeglédi, Bezdi Sz., Niksz, Beke, Tama, Takács Á. (Illés, 90.), Balikó D., Takács M. (Baranyai, 75.), Balikó M. (Szijártó, 46.)

Gólszerzők: Balikó D. 43., Takács M. 69.

 

A szarvaskendiek az első bő félórában dűlőre vihették volna a dolgot, helyzeteiket azonban nem sikerült értékesíteniük, a rutinos vendégek pedig egy szép átlövésgólnak köszönhetően előnnyel mehettek a szünetre. A második felvonás közepén tovább növelte előnyét a Sárvár, amely ezt követően már nem engedte ki a kezei közül a győzelmet és összességében megérdemelt győzelmet aratott. A Szarvaskend tizenkét mérkőzés után szenvedett ismét vereséget. 

 

Körmendi FC - Kiswire-Szentgotthárdi VSE 2-1 (1-0)      Körmend, vezette: Szabó

Körmend: Balogh - Holecz, Lakosi, Pergel, Péter (Czene, 59.), Baumgartner (Molnár, 59.), Sipos B. (Szijjártó, 90.), Nagy (Soós, 78.), Zsoldos, Szijjártó, Sipos M.

Szentgotthárd: Dömötör - Sipos B., Muzsi, Horváth (Korpics, 81.), Nagy, Dancsecz, Mesics-Leiner (Komáromi, 58.), Gécsek, Sulics, Sipos G., Gyécsek (László, 76.)

Gólszerzők: Pergel 2 (10., 64.), ill. Dancsecz 55.

 

A hazaiak két vereség után tudták ismét győztesen elhagyni a játékteret.

 

Büki TK - Rábapatyi KSK 0-1 (0-0)       Bük, vezette: Andrejek

Bük: Viczmándi - Szabó D., Tóth, Horváth (Puskás, 8.), Kossuth, Németh, Kocsis (Oláh, 90.), Szabó A., Redőcs (Kiss, 71.), Kovács, Fehér

Rábapaty: Király - Horváth R., Bakonyi, Piros D., Dugovics (Zeke, 58.), Csupor, Nardai, Kovács, Horváth B. (Gosztolya, 58.), Piros P., Horváth K.

Gólszerzők: Csupor 68.

 

A bükieknek ezúttal nem jött össze a győzelem, a Rábapaty Csupor Ádám 68. percben szerzett találatával begyűjtötte a három bajnoki pontot. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE 4-1 (2-1)       Celldömölk, vezette: Bagoly

CVSE: Osvald - Marsai (Szép, 56.), Enyingi (Zsoldos, 34.), Göntér, Szuh, Gaál, Keszei T., Büki (Berecz, 56.), Czinder (Gábor, 56.), Keszei R., Németh

Nádasd: Rejtli - Horváth B., Péter, Zsoldos (Gerencsér, 59.), Kalamár, Filakovszky (Varga, 46.), Horváth D. (Cservék, 36.), Mesics, Dudás, Meskó, Burka

Gólszerzők: Marsai 14., Keszei T. 39., Gaál 61., Szép 71., ill. Burka 24.

 

A hazaiak közepes játékkal is magabiztos győzelmet arattak.

 

Söpte SE - Csákánydoroszlói KSE 5-1 (2-0)    Söpte, vezette: Bognár

Söpte: Gadavics - Baranyai, Kovács, Marton (Vargyas, 46.), Joó, Kondákor (Szabella, 59.), Győrffy, Koronczai (Plajszer, 73.), Varga (Rácz, 59.), Szakasics, Tamás (Biró, 73.)

Csákánydoroszló: Böröndi - Török, Szabó (Márton, 61.), Takács M. (Beke, 54.), Horváth (Düh, 46.), Dedics, Albert, Takács Á., Sárközi, Takács Sz., Urbán

Gólszerzők: Tamás 7., Marton 45., Szabella 65., Vargyas 2 (78., 89.), ill. Dedics 75.

 

A remek formában lévő Söpte tovább nyújtotta győzelmi sorozatát és zsinórban harmadszor örülhetett három pontnak.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinethető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.