km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Várják a szombathelyi fotósok nevezését a 11. Sajtófotó Pályázatra

Várják a szombathelyi fotósok nevezését a 11. Sajtófotó Pályázatra

11. alkalommal rendezi meg idén az önkormányzat a Szombathelyi Sajtófotó Pályázatot Kiállítást. Várják a Szombathelyen dolgozó fotóriporterek, szabadúszó fényképészek legfontosabb, leglátványosabb, legérdekesebb történéseket, kulturális- és sporteseményeket megörökítő, 2020-ban készült képeit. Idén is három területen hirdetnek versenyt: hír/esemény, kultúra/művészet és sport kategóriában. A képeket szakmai zsűri bírálja el, Benkő Sándor fotóriporter vezetésével. Nevezni a szombathely.hu oldalon keresztül lehet március 3-ig. A magyar sajtó napjához, március 15-éhez kapcsolódó hagyományos kiállításról és az ünnepélyes díjátadó módjáról az aktuális járványhelyzet alapján később döntenek.

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.