km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő

Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő

A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. NEGYEDDÖNTŐ 4. MÉRKŐZÉS

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 79-87 (15-20, 18-14, 16-24, 20-11, 10-18)

Szeged: Persons 12, Balogh S. 2, Cook 13/6, Bognár 12/3, Alston 2. Csere: R. Davis 22/6, Keller I. 4/3, Szatmár -, Filipovics 9, Kerpel-Fronius B. 3/3

Edző: Simándi Árpád

Falco: Somogyi 4, Benke 7/3, Clark 11/9, Golomán 10/6, Keller Á. 11/3. Csere: Váradi 27/15, Perl 5/3, Hawkins 3/3, Barac 9, Verasztó -.

Edző: Milos Konakov

 

A negyedik mérkőzéssel folytatódott a Falco-Szeged negyeddöntős párharc, a két csapat pedig ellentétes célokkal lépett pályára: a Falco szerette volna lezárni a csatát, a Szeged pedig azért küzdött, hogy kiharcolja a mindent eldöntő, ötödik találkozót. 

 

Pontszegényen indult a találkozó, 6-2-re megléptek az első percekben a szegediek. Clark előbb felhozta 6-4-re csapatát, majd triplájával a vezetést is átvették a vendégek - írj a bb1.hu. A túloldalon Cook remekelt, majd Somogyi egyenlített. Visszavette a vezetést a hazai csapat, majd Barac egalizált büntetőkből. A negyedet Váradi kosara, majd büntetői zárták (15-20).

 

Davis triplája nyitotta a második negyedet, majd újra Váradi talált be. Szorosan alakult a találkozó ezekben a percekben váltakozott vezetés mellett. Davis büntetője után ismét Clark egalizált, ezzel 27-27 lett az állás. Az amerikai ezt követően egy triplát is bevágott, jött is a szegedi időkérés. Bognár és Davis kosaraival közeledett a Szeged, de hiába talált még be Persons is, a félidőben eggyel mentek a vendégek (33-34).

 

Nagy triplaváltással indult a második félidő, sorrendben Váradi, Keller Iván, majd Keller Ákos talált be a triplavonalon túlról. Alston révén jött a felelet, azonban Váradi továbbra is ihletett formában kosarazott. Ezekben a percekben már 38-49 állt az eredményjelzőn, de a Szeged nem adta fel. A hazaiak elkezdték csökkenteni a különbséget, Persons közelije után 49-55-re módosult az eredmény, a játékrészt azonban Perl hármasa zárta, így kilenc volt közte az utolsó tíz perc előtt (49-58).

 

Hiába állt a zászló a Falcónak az utolsó negyed első szakaszában, a Szedeák egy percre sem adta fel. Öt perccel a vége előtt Persons büntetője után 59-65-öt mutatott az eredményjelző. A 38. percben utolérte a Szeged a Falcót, Cook triplája után lett 66-66. Bognár demoralizáló triplát dobott, de Váradi szíve újra a helyén volt, és egálra mentette a meccset. 69-69 után már nem született kosár, pedig Persons duplája még célba ért, a játékvezetők azonban úgy ítélték meg, hogy Alston a pattogó labdához hozzáért a dudaszót követően, így túlóra következett (69-69).

 

Váradi triplája nyitotta a ráadást, majd két büntetőt is a helyére küldött. Közben Cook egy zsákolással hozta közelebb csapatát, majd ismét Váradi talált be. Úgy tűnt, hogy elfáradt a Szedeák, a 44. percben Keller közelije után 73-82-re módosult az eredmény. Innen már nem engedte ki a kezéből a meccset a Falco, végül nyolc ponttal nyert, és jutott be a bajnokság elődöntőjébe (79-87).

 

A Falco az elődöntőben a Sopront söpréssel búcsúztató Alba Fehérvárral találkozik majd.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.