km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő

Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő

A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. NEGYEDDÖNTŐ 4. MÉRKŐZÉS

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 79-87 (15-20, 18-14, 16-24, 20-11, 10-18)

Szeged: Persons 12, Balogh S. 2, Cook 13/6, Bognár 12/3, Alston 2. Csere: R. Davis 22/6, Keller I. 4/3, Szatmár -, Filipovics 9, Kerpel-Fronius B. 3/3

Edző: Simándi Árpád

Falco: Somogyi 4, Benke 7/3, Clark 11/9, Golomán 10/6, Keller Á. 11/3. Csere: Váradi 27/15, Perl 5/3, Hawkins 3/3, Barac 9, Verasztó -.

Edző: Milos Konakov

 

A negyedik mérkőzéssel folytatódott a Falco-Szeged negyeddöntős párharc, a két csapat pedig ellentétes célokkal lépett pályára: a Falco szerette volna lezárni a csatát, a Szeged pedig azért küzdött, hogy kiharcolja a mindent eldöntő, ötödik találkozót. 

 

Pontszegényen indult a találkozó, 6-2-re megléptek az első percekben a szegediek. Clark előbb felhozta 6-4-re csapatát, majd triplájával a vezetést is átvették a vendégek - írj a bb1.hu. A túloldalon Cook remekelt, majd Somogyi egyenlített. Visszavette a vezetést a hazai csapat, majd Barac egalizált büntetőkből. A negyedet Váradi kosara, majd büntetői zárták (15-20).

 

Davis triplája nyitotta a második negyedet, majd újra Váradi talált be. Szorosan alakult a találkozó ezekben a percekben váltakozott vezetés mellett. Davis büntetője után ismét Clark egalizált, ezzel 27-27 lett az állás. Az amerikai ezt követően egy triplát is bevágott, jött is a szegedi időkérés. Bognár és Davis kosaraival közeledett a Szeged, de hiába talált még be Persons is, a félidőben eggyel mentek a vendégek (33-34).

 

Nagy triplaváltással indult a második félidő, sorrendben Váradi, Keller Iván, majd Keller Ákos talált be a triplavonalon túlról. Alston révén jött a felelet, azonban Váradi továbbra is ihletett formában kosarazott. Ezekben a percekben már 38-49 állt az eredményjelzőn, de a Szeged nem adta fel. A hazaiak elkezdték csökkenteni a különbséget, Persons közelije után 49-55-re módosult az eredmény, a játékrészt azonban Perl hármasa zárta, így kilenc volt közte az utolsó tíz perc előtt (49-58).

 

Hiába állt a zászló a Falcónak az utolsó negyed első szakaszában, a Szedeák egy percre sem adta fel. Öt perccel a vége előtt Persons büntetője után 59-65-öt mutatott az eredményjelző. A 38. percben utolérte a Szeged a Falcót, Cook triplája után lett 66-66. Bognár demoralizáló triplát dobott, de Váradi szíve újra a helyén volt, és egálra mentette a meccset. 69-69 után már nem született kosár, pedig Persons duplája még célba ért, a játékvezetők azonban úgy ítélték meg, hogy Alston a pattogó labdához hozzáért a dudaszót követően, így túlóra következett (69-69).

 

Váradi triplája nyitotta a ráadást, majd két büntetőt is a helyére küldött. Közben Cook egy zsákolással hozta közelebb csapatát, majd ismét Váradi talált be. Úgy tűnt, hogy elfáradt a Szedeák, a 44. percben Keller közelije után 73-82-re módosult az eredmény. Innen már nem engedte ki a kezéből a meccset a Falco, végül nyolc ponttal nyert, és jutott be a bajnokság elődöntőjébe (79-87).

 

A Falco az elődöntőben a Sopront söpréssel búcsúztató Alba Fehérvárral találkozik majd.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.