km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Választást kell nyerni, nem közvélemény-kutatást

Választást kell nyerni, nem közvélemény-kutatást

Akárhányszor mérettette meg magát, még nem veszített választást a Derkovits-lakótelepen Czeglédy Csaba. Hamarosan újabb kihívás előtt fog állni a politikus: Ungár Péterrel kell megmérkőznie az előválasztáson, hogy eldőljön, ki lesz Hende Csaba kihívója 2022-ben. A Szombathelyi Televíziónak az esélyeiről, az ördög ügyvédjéről és a bérlakáshelyzetről is nyilatkozott az önkormányzati képviselő.

 

Egy dologra mindig ügyelt Szombathely

 

Czeglédy Csaba újra megkapta a kérdést, van-e köze az ördög ügyvédje bloghoz? Jól ismert, ezen az oldalon szivárogtattak kompromittáló felvételeket a 2019-es helyhatósági kampány végjátékában Győr akkori fideszes polgármesterének és üzleti-baráti körének adriai jachttúrájáról. Az ügyészség nyomoz, vajon a szombathelyi politikusnak van-e köze a blog üzemeltetéséhez. Czeglédy a Fogadóórában is kitartott mellette, hogy büszke lenne rá, ha ő lenne az ördög ügyvédje, de nem fog idegen tollakkal ékeskedni.  Mivel több önkormányzat korábbi gazdasági ügyeit is vizsgálja az ügyvédi irodája, hozzátette, hogy a korrupciós bombasztorik gyártása helyett annak a híve, ha egy bűncselekménygyanús ügy szabályszerűen, a kampányra időzítés helyett egyből napvilágot lát. A tapasztalatairól elmondta: „látva azt, hogy mi ment egyes települések kasszája közelében, mindig rácsodálkozom, hogy Szombathelyen – pártállástól függetlenül – mennyire odafigyelnek a közvagyon védelmére és megóvására”.

 

Privatizáció helyett új bérlakások

 

A Szociális és Lakás Bizottság elnöke mélyen ellenezte a Fidesz nemrég benyújtott bérlakás-privatizációs javaslatát – amit az eredeti, országos hatáskör helyett a Budai Vár és az Andrássy út ingatlanjaira mérsékeltek. Az első tervezet szerint a bérlakásokat a benne élők a piaci ár töredékéért, de így is milliókért, megvásárolhatták volna az önkormányzatoktól, ami a képviselő szerint sokkal inkább adott volna egy újabb lehetőséget a települési vagyonok kivéreztetésére, mint a lakhatási válság megoldására. „Akiknek a jelenlegi, 20-30 ezer forintos havi bérleti díj kifizetése is nehézséget okoz, azoknak a lakásmaffia nyerészkedése nélkül nem lenne lehetőségük hirtelen 2-4 millió forintot kigazdálkodni a vételárra. Sokan az utcán találták volna magukat, majd megint az önkormányzattól kértek volna segítséget, ami ekkora már elveszítette volna a lakásállományát. Szombathelynek épphogy bérleményeket kellene építenie vagy vennie, nem eladnia. Több mint 250-en várnak jelenleg is önkormányzati lakásra.” – tette hozzá.

 

A költséges beruházás mellett szerinte a Közösségi Bérlakás Rendszer (KBR) is megoldást jelenthet. Az egyedülálló szombathelyi programról többször írtunk már; lényege, hogy a lakástulajdonosok a várossal szerződnek, neki adják bérbe a lakásukat, amibe szociális alapon költözhetnek családok. A rendszer elindításának egyik motorja Czeglédy volt: „Egy évvel ezelőtt azt mondtam, ha csak egyetlenegy KBR-lakást szolgálatba állítunk, már az is hatalmas előrelépés lesz, hiszen egyel tovább jutottunk a semminél. Most 17 lakás fut a programban, a tulajdonosok és a bérlők is kezdik felismerni a rendszer előnyeit.”

 

Behozta a lemaradást

 

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a televíziós műsor előtt nyilatkozott arról, hogy szerinte a vasi megyeszékhely és kistérsége az előválasztás állatorvosi lova: mivel az ellenzéki képviselőjelöltek versenye egyfordulós, szemben a közös miniszterelnök-jelöltek kétfordulós megmérettetésével, Hende Csaba végső kihívója Czeglédy Csaba lehet, annak ellenére, hogy a felmérések szerint Ungár Péternek lenne esélye közös jelöltként legyőzni a Fidesz-KDNP valószínűsíthető emberét. A képviselő nem fogadta el a hódmezővásárhelyi polgármester kritikáját: „túlzás, hogy Ungár Péternek nagyobb esélye lenne”. Kiemelte, hogy ugyanezen közvélemény-kutatások szerint az elmúlt egy évben behozta a 10 százalékos lemaradását Hendével szemben (44-44 százalékon állnak a biztos pártválasztók körében), és emlékeztetett, hogy Ungárnak is hibahatáron belül mozog az előnye a regnáló országgyűlési képviselővel való összevetésben. 

 

„Választást kell nyerni, nem közvélemény-kutatást. Eddig minden megmérettetést megnyertem a körzetemben. Elég jól ismernek a szombathelyiek, egy olyan ajánlatot tudok tenni a térségnek, amit Hende Csabától sohasem kaptak meg a helyiek. Sok rosszat lehet hallani rólam, de még az ellenségeim sem mondják azt, hogy ne lennék elérhető, és ne dolgoznék éjt nappallá téve az emberekért.”  – zárta a beszélgetést Czeglédy Csaba.

 


A Fogadóóra teljes adása elérhető a Szombathelyi Televízió YouTube-csatornáján.

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Új eszközöket szerzett be a Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
Tartályos fűnyíró traktor, rézsűkasza, traktor, tartálykocsi – ezek a gépek szerepeltek a Szompark idei eszközbeszerzési terveiben. A tartálykocsi, traktor, és a rézsűkasza már tavasz végére megérkezett, nemrég sikerült beszerezni a kaszálékot tartályba gyűjtő nagyobb méretű fűnyírókat is, ezekből összesen 3️ darab érkezett cégünkhöz, osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Szompark.
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.