km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Negatív hangvételű szóróanyagok terjesztéséről tárgyalt a helyi választási bizottság

Negatív hangvételű szóróanyagok terjesztéséről tárgyalt a helyi választási bizottság

Kifogással élt a Szombathelyi Választási Bizottságnál dr. Czeglédy Csaba, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje egy őt becsmérlő szóróanyag terjesztése miatt Kremser Csaba ellen. A Városháza egykori sajtósa vállalta ugyanis a szórólap terjesztését. Annak tartalma Czeglédy szerint törvénysértő, és nem tartalmaz impresszumot, ezért pénzbüntetés kiszabását kérte. A választási bizottság ma reggeli ülésén hosszabb vita után egyhangú döntés hozott: részben helyt adott Czeglédy Csaba kifogásának, megállapította a törvénysértést, elutasította viszont a kereset Kremser Csabára vonatkozó részét, mert a terjesztést végző felelősségét nem tudta megállapítani.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.