km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Valakire mindig gondolni kell – beszélgetés és könybemutató a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Harag Anitával

Valakire mindig gondolni kell – beszélgetés és könybemutató a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Harag Anitával

A kötet közel harminc új novellát foglal magában.

Március 13-án, szerdán 17 órakor lesz Harag Anita második novelláskötetének, a Valakire mindig gondolni kell című könyvnek bemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadótermében.

Harag Anita író 1988-ban született Budapesten. 2018-ban elnyerte a pályakezdő szerzők két legfontosabb díját: a Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjat és a Petri György-díjat. Első kötetét Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjjal és Margó-díjjal is méltatták. Novelláit a szerző rendszeresen publikálja többek közt a Jelenkor, a Műút, az Eső és a Tiszatáj hasábjain.

A Margó-díjas Évszakhoz képest hűvösebb után 2023-ban új, formabontó kötettel jelentkezett a szerző. A Valakire mindig gondolni kell a Magvető Kiadó gondozásában jelent meg, a kötet közel harminc új novellát foglal magában.

A kötet fülszövege:

„Harag Anita történetei mindennapi mániák és álmodozások labirintusába vezetnek. Szakítások után képzeljük el, mi történhet épp most a másikkal, vagy még valódi találkozások előtt találgatjuk, hogy mi fog történni. A nyelv nem leírja a valóságot, hanem megteremti: mondatok segítségével teszünk úgy, mintha egy családi nyaralásra mennénk, vagy példamondatok kapcsolnak össze két embert, akik amúgy csak egy közös nyelvórán kerülnek egymás mellé. A novellák szereplői szelíd rögeszméken keresztül próbálnak eligazodni a társas magány keserédes mindennapjaiban.”

Az esten eddigi munkásságáról és jövőbeli terveiről beszélget vele Kustos Júlia szombathelyi költő, író, ex-kritikus. Harag Anitával 2018 óta dolgoznak szoros munkakapcsolatban.

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.